DSC 1345 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

Vorige week was ik op het Bobbi Brown event waar ‘Retouching‘ centraal stond. Ik ken Bobbi Brown maar heb maar een enkel product in mijn kast liggen. Wanneer het dan ook nog aankomt op ‘retouching’ en eigenlijk alles wat verder gaat dan een CC Cream of concealer, dan haak ik vaak af. Ik werd onder handen genomen door een dame van BB om een aantal nieuwe producten aan den lijven te ondervinden en na er zelf ook mee gespeeld te hebben review ik vandaag de Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil.

DSC 1337 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1340 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

Ik review vandaag twee producten, te weten;

Bobbi Brown Retouching Face Pencil – Verkrijgbaar in 10 (!) verschillende tinten en een highlighting pen. Die laatste review ik vandaag. Daarnaast komt hij tezamen met een puntenslijper, pluspunten! Hij kost €29,00.
Bobbi Brown Retouching Wand – Verkrijgbaar in 9 tinten. Hij kost €36,00

DSC 1308 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1321 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1328 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1316 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1346 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

Dit potlood is dus niet een teint, ik review de ‘highlighting’ potlood. Deze breng je aan op jukbeen, neusbrug, boven je lip en onder je wenkbrauwbot. Of gewoon waar jij hem mooi vindt natuurlijk! Hij is vrij droog, ik merkte tijdens het event dat de andere potloden romiger aanvoelen en ook prettiger zijn om mee te werken omdat je ze beter kan úitwerken. Ik vind het effect vrij minimaal wanneer ik hem bewerk en dat is zonde. Ik weet namelijk dat het potlood in de kleur light heel mooi kan werken onder mijn ogen, om mijn donkere wallen (die de laatste tijd vrij blauw ogen) erg mooie egaal te maken en oplichten. Op kleinere plekjes waarbij je hem minder uitwerkt met je vinger, zoals boven je bovenlip of onder je wenkbrauwbot vind ik het resultaat wél mooi, niet overdreven aanwezig maar geeft een hele mooie glans.  Hieronder – tezamen met de ‘wand’ – laat ik het resultaat zien.

DSC 1313 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1323 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1326 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1348 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1350 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

Deze ‘wand’ heb ik in de kleur ‘medium’ gekregen omdat de Bobbi Brown dame die ook gebruikte tijdens het event. Ik vind hem nu, wanneer ik zelf aan de slag ga, net een tint te donker wanneer ik hem uitwerk. Sowieso oogt hij op mijn hand véél te donker maar laat je daar niet door leiden. Wel zou ik – zeker voor de komende maanden – een tint lichter pakken. Hij is bedoeld om te werken als concealer onder de ogen, voor roodheden bij de neus en mond of waar je het nodig hebt door oneffenheden. Heel plaatselijk dus! Ik vind hem zeer prettig werken, de applicator is fijn in gebruik en zorgt ervoor dat je zuinig bent. Uitwerken doe je alsnog wel met je vingers, dat geeft het beste resultaat en zo heeft BB het ook bedoeld.

DSC 1729 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1722 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

DSC 1735 800x530 - Bobbi Brown Retouching Wand & Face Pencil Review

Het effect vind ik heel natuurlijk ogen en dat vind ik dus zo fijn aan deze producten. De highlighter potlood ga ik vervangen door een ‘tint’, en ik denk in de kleur ‘light’ zoals bij mij werd gebruikt. Dat resultaat vond ik ook waanzinnig mooi. De highlighter geeft een heel subtiel resultaat maar ik denk dat als je niet weet dat ik het draag, het wellicht ook niet mist. De ‘wand’ concealer vind ik erg prettig werken en de kleur past mij vrij goed maar over een paar weken heb ik echt een tint lichter nodig. Hij bedekt oneffenheden en roodheid extreem goed zonder zwaar te ogen of zo aan te voelen. Het voelt namelijk niet alsof ik nóg een laagje op heb, persoonlijk vind ik dat zeer onprettig en zou dat voor mij een afknapper zijn namelijk. Dat is gelukkig allerminst zo. Het resultaat blijft vrij goed zitten, een werkdag haal je daar zeker mee. Trekt niet extreem in de lijnen, oogt niet grijs aan het einde van de dag of gaat ophopen. Ja, pluspunten!

Bobbi Brown is o.a. te koop bij de ICI PARIS XL

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk. 

Om 15:00 een tweede artikel.