DSC 02482 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

Al een tijdje geleden kreeg ik nieuwe producten van Artdeco opgestuurd, een voor mij nog niet heel bekend merk. Het is te koop bij de Douglas en heeft prijsjes die boven de drogisterij-norm liggen. Nu ik dit tik is er een enorme herfststorm aan de gang dus deze collectie, die gemaakt is voor Herfst 2014, is zeer geschikt om vandaag te behandelen. Ik review oogschaduws, een blush én een lipgloss. Kijk je mee?

DSC 02731 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

DSC 02594 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

DSC 02635 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

In de bestaande collectie van Artdeco zitten dezelfde producten als dat ik vandaag laat zien, maar is dus uitgebreid met enkele producten en tinten voor deze herfst.

Je ziet op de bovenstaande foto een doosje, deze wordt de Beauty Box Quattro genoemd. Er zijn meerdere van dit soort doosjes, waarin je je oogschaduws én blushes kan bewaren. Door middel van een magneet klik je het geheel er in vast. In dit doosje kunnen vier oogschaduws of een blush en één oogschaduw. Buiten de collectie om worden er ook meerdere van dit soort exemplaren verkocht, groter en breder, om meer producten in te bewaren. Het doosje wordt mooi vormgegeven door een versiering op de voorkant en bevat een praktisch spiegeltje aan de binnenkant.

DSC 02512 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

Er zijn bijna 40 kleurtinten waaruit je kan kiezen als het gaat om de oogschaduws. Dit zijn kleine vierkante kleurtjes die je dus in het doosje van hierboven, kan klikken. Ik heb vier kleuren toegestuurd gekregen, uit de herfstcollectie, waarin twee dezelfde zijn. Niet heel handig, zo kan ik er maar drie reviewen. Ook zijn deze tinten bijna allemaal hetzelfde. Het was beter geweest als ik verschillende tinten had gehad voor een duidelijk ooglook. Jullie hebben dus wel de keuze uit tientallen tinten.

Je hebt Duochrome, Matt en Pearl oogschaduw categorieën binnen Artdeco. Er zijn zes kleuren uitgebracht voor de herfst, ik review nummer 53 Mother Nature, nummer 201 Historic Wood en nummer 508 Ancient Iron.

DSC 02635 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

Binnen de herfstcollectie is er één nieuwe blushtint uitgekomen. nummertje 37 met de naam Princess Lily. Een prachtige en tevens donkere oudroze kleur die ontzettend goed gepigmenteerd is en kracht bevat. Een klein subtiel glimmertje zit in de blush. Er zijn twintig andere blushtinten die je kan aanschaffen buiten deze om. Lekker veel keuze!

DSC 0265 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

Er zijn bijna twintig lipgloss kleuren waaruit je kan kiezen binnen Artdeco, voor de herfstcollectie zijn daar twee nieuwe tinten bijgekomen. Van deze Lip Brilliance producten, zoals ze worden genoemd, review ik één kleur. De rode versie heet nummer 4 Crimson Queen.

DSC 0281 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

De drie kleuren die je hierboven ziet, zijn van links naar rechts; 53 Mother Nature (Pearl), nummer 201 Historic Wood (Duochrome) en nummer 508 Ancient Iron (Matt). De kleuren zijn goed gepigmenteerd maar ontzettend poederig! Het zijn zachte oogschaduws, er komt meteen enorm veel kleur vanaf.

DSC 0284 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

Ook de blush, Princess Lily, is ontzettend goed gepigmenteerd maar tevens poederig en zacht. Tik je kwast énorm goed af voordat je hem gebruikt, ondanks dat het geen typische roze kleur is, is het clowneske effect anders enorm dichtbij.

DSC 0307 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

De Lip Brilliance Lipgloss is een doorzichtig rood kleurtje. Eentje die je lippen dus niet onder een enorm gepigmenteerd laagje achterlaat, het is absoluut geen kleurbom. Het is een mooie rode versie voor een mooie blos op de lippen.

DSC 0312 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

DSC 0320 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

DSC 0317 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

DSC 0325 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

DSC 0313 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

De oogschaduws, daar begin ik mee. Ze zijn mooi gepigmenteerd, de mattere zelfs nog beter dan de glanzende rakkers. Ze brengen prettig aan, hoeven bijna niet opgebouwd te worden. Ze zijn wel enorm poederig dus de nood om je kwast af te kloppen is de understatement of the year. Fall-out bijna gegarandeerd. De kleuren die ik opgestuurd heb gekregen lijken te veel op elkaar op het ooglid om fatsoenlijk onderscheid aan te brengen. Zonde want ik ben wel tevreden over de kleuren.

De blush vind ik weergaloos mooi! Een prachtige én krachtige donkere oudroze kleur die echt je make-up look af kan maken. Maar hij is wel ontzettend gepigmenteerd dus ik moest mij inhouden met het aanbrengen van de kleur. Er zit een klein glansje in de blush en dat maakt hem mooi af.

De lipgloss is een mooie neutrale rode kleur. Een typische lipgloss die niet gepigmenteerd is maar een mooi kleurtje op je lippen achterlaat. Simpel maar doeltreffend. Ik ben dol op aanwezig en gepigmenteerd maar dit soort exemplaren, daar kon ik vroeger niet genoeg van krijgen. Het is een kleurtje die zeer geschikt is voor elke dag, eentje waar je weinig over na hoeft te denken. Lekker makkelijk! Hij blijft enkele uren goed zitten maar overleeft een maaltijd niet. Welke lipgloss wel?

DSC 02722 - ArtDeco Herfst Collectie 2014 Review

Ik vind het idee van een doosje waarin je je producten kan bewaren handig. Zeker omdat je hem in verschillende groottes kan verkrijgen. Ik zou een versie kopen die net iets groter is, dan kan je niet alleen vier oogschaduws er in kwijt maar ook een blush. Handig voor op vakantie of een weekendje weg. Mooi vormgegeven ook. De oogschaduws zijn prachtig gepigmenteerd. Jammer dat ik kleuren heb gekregen die op het ooglid te veel op elkaar lijken, ik zou ze aanvullen met andere en meer diverse tinten. De blush vind ik prachtig! En zal ik zeker vaker gebruiken. De lipgloss is simpel maar doeltreffend. Hij is een typische lipgloss, niet ontzettend gepigmenteerd maar geeft een mooi kleurtje. Ja, ik zal hem zeker vaker gebruiken. De prijsjes van alle producten vind ik zéér acceptabel voor de kwaliteit die je krijgt!

Fijn dat alle producten uit de Herfstcollectie 2014 aansluiten bij de al bestaande producten. Je kan mooi de alle kleuren met elkaar combineren en vast ‘klikken’ in het doosje.

De Artdeco Eyeshadows kosten €4,95 per stuk en bevatten 0,8 gram. De Artdeco Blusher kost €8,95 en bevat 5 gram. De Lip Brilliance Lipgloss kost €8,95 per stuk en bevat 5 ml. De Beauty Box Quattro (verschillende formaten verkrijgbaar) kost in dit formaatje €9,95.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.