DSC 3170 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

Er stond al een tijdje een lipstick op het wensenlijstje, eentje die menig MAC-liefhebber al heeft geswatcht en misschien zelfs heeft gekocht. Met recht en rede want MAC Candy Yum Yum is vrouwelijk, uitdagend, dominant en daarmee populair. Ook ik heb hem nu in mijn bezit en vandaag laat ik je weten wat er ik er van vind. Want is hij écht de aankoop waard?

DSC 3159 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

DSC 3162 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

DSC 3166 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

DSC 3179 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

MAC lipsticks blijven favoriet, of het nou Faux, Mehr, Pink Nouveau of Ri Ri Woo is; ik draag ze allemaal en ook meerdere keren per week. Misschien niet Ri Ri élke dag maar de andere – meer neutrale tonen – wel. Standaard zit er wel één of twee in mijn tas want ik blijf ze prachtig vinden en goede kwaliteit hebben.

DSC 3156 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

DSC 3213 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

MAC Candy Yum Yum is een kleur waar je niet omheen kan, en dat moet je dan natuurlijk ook wel willen. Want hij is namelijk, zoals gezegd, zeer dominent en daarmee ontzettend aanwezig. Ik geloof wel dat het een koele en felle roze kleur is die menig vrouw goed kan staan. Candy Yum Yum is een matte lipstick en zo heb ik ze vaak, indien ze gel gekleurd zijn, het liefste. Dan blijven zij goed zitten, ‘lopen’ nergens heen gedurende de dag en ondanks de matte formule vind ik ze niet onprettig zitten.

DSC 3183 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

DSC 3207 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

DSC 3193 1024x678 - MAC Candy Yum Yum Review

BAM! Heftig he? Ik moet ook eerlijk bekennen dat hij heftiger is dan ik aanvankelijk had gedacht. Nog net even wat meer fluorescerend, net even iets koeler en ook net even iets meer roze. Dat is geen probleem maar wel even een kleine omschakeling. Voor mij is Candy Yum Yum een kleur die ik uit de kast zou pakken maar niet op dagelijkse basis. Dit is er dus niet eentje die ik standaard in mijn tas heb zitten. Wel is het een kleur die ik meer gebruik in de zomer, die koele ondertoon staat mij niet goed in de winter. Hij is namelijk heel vrolijk en ergens daarmee ook een beetje zomers. Bij Candy Yum Yum zou ik wel eventjes een keertje ‘happen’ voordat je het tweede laagje aanbrengt. Hij geeft lichtjes af op je glas daarna maar blijft een dagdeel goed zitten. Ook een etentje trekt hij best goed maar hij is het allermooiste als je hem een paar keer bijwerkt. Dit kan gewoon uit de losse pols, een kwastje is niet nodig. Wel moet je hem echt heel leuk vinden en ook de rest van je make-up vrij simpel houden. Maar he, dat is misschien meer mijn voorkeur. Ik kies voor ogen óf lippen en niet voor beide. Sowieso gaat alle aandacht dan naar je lippen toe en dat is precies wat moet! Vermijd rode tinten in je blush en kies voor een warmere toon in je highlighter om de lipstick een beetje ‘op te halen’, anders kan hij vrij je vrij bleek maken.

MAC Candy Yum Yum Matte Lipstick kost €19,50 en zit in het vaste assortiment. Hij is te koop bij elke MAC Store of Counter binnen de Douglas en de Bijenkorf.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.