DSC 0196 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

De Provence, er kunnen alleen maar goede producten en mooie momenten komen uit deze streek. Wij zijn als gezin dol op onze reisjes in de zomer naar dit gebied, zoveel is zeker! De Provence heeft een bron genaamd de Réotier-bron waaruit niet alleen inspiratie maar ook het ingrediënt voor de L’Occitane Aqua Réotier collectie is gegeven; water. Ik ben fan van L’Occitane, zeker van de producten voor het gezicht, ik ben aan het smeren en testen geslagen zoals vanouds. Kijk je mee?

De Réotier-bron is een bijzondere en unieke plaats op aarde. Het water rijst op uit de aarde in het bergachtige gebied van de Hautes-Alpes en heeft een bijna dierlijke vorm. Deze verrassende vormen zijn ontworpen door de natuur met behulp van het unieke mineraalwater uit de bron. Het water begint als regen en reist dan eeuwenlang door ondergrondse tunnels. Tijdens deze reis neemt het calcium op uit het omringende gesteente. Deze tocht en de warmte diep in de aarde zorgen voor een zeer sterk gemineraliseerde bron op de uiteindelijke bestemming. Het bronwater wordt vermengd met koeler regenwater en heeft een unieke samenstelling die bijzonder rijk is aan calcium en magnesium. Beide stoffen zijn cruciaal voor de gezondheid van de huid.

De L’Occitane Aqua Réotier Collectie bestaat uit de volgende producten:

L’Occitane Aqua Réotier – Ultra Thirst Quenching Gel 50 ml – €28,00*
L’Occitane Aqua Réotier – Ultra Thirst Quenching Cream 50 ml – €28,00
L’Occitane Aqua Réotier – Water Gel Cleanser 195 ml – €19,00*
L’Occitane Aqua Réotier – Moisture Prep Essence 150 ml – €22,00
L’Occitane Aqua Réotier – Fresh Moisturizing Mist 50 ml – €11,50*

De items met een * erachter laat ik wat beter zien vandaag.

Allereerst even het uiterlijk van de collectie voordat ik naar de individuele producten ga. Wat heerlijk fris, schoon en clean ogen de items! Ik houd hiervan, zeker richting de zomer spreekt dit mij enorm aan. Aanwezig door de blauwe tint maar alsnog erg chique. Geen poespas, duidelijk dat het om een frisse collectie gaat en de link met de Réotier-bron is vanwege de kleur ook heel duidelijk.

L’Occitane Aqua Réotier – Ultra Thirst Quenching Gel 50 ml – €28,00

DSC 0151 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0126 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0153 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0155 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0164 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

Een waanzinnig mooi potje, dat moet even gezegd worden. Door de combinatie van de zilveren bovenkant en de bijzondere blauwe inhoud met ‘bubbels’ krijgt het oog ook wat. Die bubbels zijn duizend microbelletjes, even voor de goede orde. De substantie is heel grappig, het voelt aan als een soort gelei, verdikt water. Het is glad en soepel en smeert heel gemakkelijk uit. Het voelt verfrissend en plakt ietwat vast aan de huid alvorens in te trekken. Dat ‘plakken’ voel je dus ook na enkele minuten niet meer. Op dagen dat ik al wat vermoeider uit bed stap en de dag fris en fruitig moet doorkomen vind ik het gebruik van een crème of product wat licht en fris aanvoelt een enorme must. Sommige dagcrèmes die ik heb verzorgen en verzachten maar laten mijn huid niet perse frisser aanvoelen. Dit is een soort kleine wake-up boost in de ochtend en dat is zeer plezierig. De gel lest direct de dorst van de vochtarme huid en het herstelt het vochtgehalte van de huid langdurig. Ik ben zelf erg benieuwd geworden naar de cream variant hiervan!

L’Occitane Aqua Réotier – Water Gel Cleanser 195 ml – €19,00

DSC 0145 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0148 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0167 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

Een reiniger, wat leuk! De meeste collecties bevatten geen reiniger meer en dat vind ik wel eens jammer, nu kan je tenminste de hele lijn voortzetten in je gehele routine. De gel is zacht, fris en wat dunner. Je hebt maar een beetje nodig ook. De hoeveelheid op de foto is al genoeg voor twee keer, je doet hier behoorlijk lang mee! Gebruik het op je reinigingsborstel of gewoon zo, onder de douche met je handen. De substantie begint na aanraking met water licht te schuimen en met roterende bewegingen haal je je make-up van je gezicht. Ik heb vaak naderhand dat mijn huid ietwat trekt na het reinigen met de meeste schuimsoorten, bij deze heb ik dat gelukkig niet. Ken je dat? Het gevoel dat je meteen een crème op wil doen na gebruik van een schuim? Verademend als dat niet hoeft vind ik, dus absoluut een pluspunt. Mijn huid is schoon, de geur is fris en zacht en ik heb geen last van irritatie of roodheid.

L’Occitane Aqua Réotier – Fresh Moisturizing Mist 50 ml – €11,50

DSC 0129 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0131 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

DSC 0172 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

Dit is een leuk product en heerlijk voor de zomer! Ik heb hem nu voor de goede orde een paar keer getest maar zodra het wat warmer zal worden pak ik hem er pas echt goed bij. L’Occitane noemt het schoonheidswater en dat vind ik een hele mooie omschrijving. Het is een frisse maar zachte nevel waarmee je jezelf kan onderdompelen als je huid een boost nodig heeft. De formule combineert de eigenschappen van het bronwater van Réotier met hyaluronzuur om je huid te hydrateren. Vaak ken je dit soort formules wel om je make-up mee te fixeren en dat gaat hier dus ook heel goed mee. Zelf gebruik ik het gewoon vaak als mijn huid wat trekkerig, warm of uitgeblust is door de warmte.

DSC 0196 1024x678 - L'Occitane Aqua Réotier Collectie Review

Een fijne nieuwe collectie van L’Occitane, absoluut! Fris, zacht en maakt gebruik van fijne technieken en ingredienten om je huid te hydrateren. De Quenching Gel vind ik absoluut een aanrader, ik denk dat ik hierna de crème aanschaf want die lijkt mij qua substantie nog beter bij mij passen. De Mist is heerlijk verfrissend en de Cleanser werkt gewoon goed zonder poespas. Mijn huid is na gebruik van elk van deze drie opgefrist en oogt ook wat fruitiger. Sowieso houd ik van producten die in zijn geheel gecreëerd zijn om te hydrateren, om je huid een boost te geven. De collectie is mooi vormgegeven en de prijzen vind ik netjes, ik heb favorieten die duurder zijn.

De L’Occitane Aqua Réotiers Collectie ligt al in de winkel en webshop. Wil je deze lijn leren kennen? Dan kan dat nu heel goed want L’Occitane heeft een leuke kennismakingsactie lopen in de webshop. Je ontvangt zes gratis Aqua Réotier gezichtsverzorgingen testers, namelijk drie Ultra Thirst Quenching Cream testers en drie Ultra Thirst Quenching Gel bij iedere aankoop. En dat is echt best wel heel veel, zo kan je bekijken of de substantie, de geur en ook al de werking die je in eerste instantie ervaart bij je past. Gebruik de code REOTIER18 bij het afrekenen, meer hoef je niet te doen.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.
Voor het benoemen van de lopende actie is een vergoeding overlegd.