DSC 0448 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

Ik ben groot fan van The Body Shop Secrets of the Worlds lijn en menig persoon met mij. De beautygeheimen uit andere landen in grote apothekerspotten gestopt om iedereen kennis te laten maken met en te laten genieten van rijke ingrediënten en gebruiken. Er is hier al een diversiteit aan landen en continenten langsgekomen in mijn badkamer en ik weet dat mijn moeder sinds kort ook graag zich laat onderdompelen in de Afrikaanse gebruiken. Er zijn drie nieuwe plekjes, producten, om te ontdekken en die laat ik zien vandaag!

De heerlijkheden die ik vandaag review zijn de Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil (Nourishing Body Scrub) en de Atlantic Seaweed Cream (Revitalising Body Gel-Cream). Degene die mist in de rijtje maar tevens is uitgekomen is de African Ximenia Scrub (Softening Body Scrub)

Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil €24,00 – 350 gram

DSC 0378 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0392 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0395 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0430 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0434 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0436 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0438 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

Liefde voor scrubs in een olielaagje! Zeker zoutscrubs zoals deze. De scrub is natuurlijk en bevat geen plasticdeeltjes. Hij is zacht, zachter dan ik aanvankelijk had verwacht. De korreltjes zijn zeer glad en klein en er zijn er héél véél van. De zachte huid naderhand is bijna niet te evenaren met een andere scrub, ik heb zelden zó’n zachte, stralende en gladde huid gehad. En dan de geur.. die is waanzinnig! Voor de beeldvorming, de capuçua is een familielid van de kaasjeskruidfamilie. Zegt dat je niks? Mij ook niet! Het is tevens een neefje van de cacaoboom en ís een groene boom die harige vruchten oplevert. De Capuçua is dus een noot, weer wat geleerd. Maar welke geur geeft het? Ik vind het lijken op een frisse noot vanille. Warm, zacht en heel rijk. Alsof je een massagesalon inloopt waar de hele dag een geurkaars met shea staat te branden. Zéér aangenaam

Atlantic Seaweed Cream €26,00 – 350 ml

DSC 0397 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0398 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0400 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0404 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0407 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

DSC 0413 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

Ik ben bekend met de ‘gel-creams’ als product maar nog niet van The Body Shop. Naar mijn weten is dit ook de enige gel-cream in het Secret of the Worlds assortiment. Een gel-cream werkt vaak verkoelend, trekt zeer snel in en laat de eerste paar minuten een ‘trekkerig’ laagje achter. Ook zo bij deze versie. Gelukkig trekt dat trekkerige laagje vrij snel weg, no worries. Ik denk dat mensen die graag een rijk product willen, een voedende verzorging voor het lichaam, maar niet het vettige laagje naderhand willen of de mensen die koos-geduldloos zijn, baat hebben hierbij. Hij droogt zeer snel in en geeft je zeer zachte handen, zeker in combinatie met de bovenstaande scrub. De substantie zelf is vrij koel, lichtblauw en ruikt zéér bijzonder; hij start fris met een zeer scherpe toon. Alsof er ergens een eucalyptus geurnootje in verstopt zit? Dat blijkt dus menthol te zijn! Gelukkig verdwijnt die vrij snel want ondanks dat die geurnoot niet onaangenaam is, is de verdere geur zachter en harmonieuzer zónder de aanwezigheid van die scherpte. Echt een aquatische geur!

DSC 0397 800x530 - The Body Shop Secrets of the Worlds Atlantic & Brazilian

De Secrets of the World producten zijn zéér rijk, bevatten hele mooie ingrediënten en zit in een stevige en tijdloze verpakking. Misschien is dit wel mijn favoriete lijn van The Body Shop. Niet elke geur, niet elk ‘plekje’ is zo mijn favoriet maar het gehele idee achter de collectie wel. De Brazilian Oil-in-Scrub vind ik wáánzinnig en gebruik ik enorm graag. Met die 350 gram per pot doe ik zo’n twee maanden. Ik scrub mijn lijf er ongeveer twee keer in de week mee. De Atlantic Seaweed Gel Cream ruikt zeer bijzonder en vanwege de menthol in eerste instantie niet mijn kopje thee. Die geur verdwijnt vrij snel en er blijft een heerlijk rijke frisse noot hangen. Trek zeer snel in en is voedend. Boris zou hier fan van zijn denk ik! Met zo’n pot, van 350 ml, doe ik máánden en komt eigenlijk nooit op. Uit ervaring weet ik dat als je elke avond smeert je ongeveer een kwartaal met zo’n rakker doet (bron; mijn man). De prijzen zijn dus flink aan de man, ook ik zie dat zeker wel, maar gezien de lengte van tijd dat je met dergelijke producten doet én de ingrediënten die je krijgt vind ik het geen verkeerde prijs.

The Body Shop staat ook echt ergens voor, laten wij dat nimmer vergeten. Enrich, not Exploit zoals zij zeggen en dit merk maakt zich daar dagelijks hard voor.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.