DSC 0527 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

Een droge huid en de winter, hoe vaak zie je die twee dingen in een zin staan? Vaak. Terecht ook, de gure wind, de koudere lucht en het gebrek aan zonnestraaltjes doet iets met je huid, hij wordt in de regel vaak droger. Perfecte timing dus voor The Body Shop om een nieuwe lijn uit te brengen die in het teken staat van hydratatie en verzachting in een elegant wit jasje met een heerlijk zachte geur. Ik review vandaag de The Body Shop Almond Milk & Honey.

Wij hebben een doordachte skincare-lijn ontwikkeld die voedende en herstellende ingrediënten bevat. Bovendien hebben de producten een aangename textuur en herbergen zij een subtiele hypoallergene geur. Eindelijk kun je vrede sluiten met jouw gevoelige huid en ‘hallo’ zeggen tegen een assortiment dat goed doet en goed voelt.

Deze nieuwe lijn bevat 7 producten:

The Body Shop Almond Milk & Honey Body Lotion €10,- / 200 ml*
The Body Shop Almond Milk & Honey Body Scrub €18,- / 250 ml
The Body Shop Almond Milk & Honey Cleansing Bar €5,- / 100 gram
The Body Shop Almond Milk & Honey Hand Cream €5,50 / 30 ml
The Body Shop Almond Milk & Honey Body Butter €16,- / 200 ml*
The Body Shop Almond Milk & Honey Bath Milk €15,- / 400 ml*
The Body Shop Almond Milk & Honey Shower Cream €7,- / 250 ml

Ik review vandaag daar drie producten van, degene met een sterretje.

De producten zien er prachtig uit, het uiterlijk van deze lijn vind ik zeer sereen, elegant en bijna lieflijk te noemen. Hij straalt uit wat er in moet zitten; een bepaald soort zachtheid.

Doordat deze nieuwe range verrijkt is met onze Community Trade-amandelolie uit de regio Alicante in Spanje en Community Trade-honing uit het UNESCO Sheka regenwoud in Ethiopië, is de range net zo goed voor het milieu als voor je huid.

The Body Shop Almond Milk & Honey Body Lotion €10,- / 200 ml

DSC 0570 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0538 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0532 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0565 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0566 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

Een flinke tube, een grote witte knijpfles met een stevige en zachte substantie. Voor een ‘lotion’ vind ik hem te stevig, ik zou het eerder een body cream noemen want een lotion is normaal veel dunner, ‘wateriger’ ook. Een body cream dus, ook prima! De geur is heerlijk zacht, licht geroosterde nootjes, een subtiele vleug vanille en de geur van licht zoete honing. Wat mij opviel is dat de substantie snel opdroogt en je ook geen last hebt van witte vlekken wanneer je smeert, pluspunt.

The Body Shop Almond Milk & Honey Body Butter €16,- / 200 ml

DSC 0529 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0554 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0545 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0561 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0559 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

Een body butter, zonder zo’n eentje is de collectie niet compleet natuurlijk! De boter is speciaal ontwikkeld voor de écht droge huid om te zorgen dat je zelfs na 48 uur nog een zacht huidje hebt om te aaien. Alsnog is hij niet zo dik als bijvoorbeeld de shea boter, ook niet zo ‘hard’ maar lobbig en vol, lekker dik en ook zacht. Heerlijk! Hij is inderdaad wat vettig te noemen, het duurt even voordat de boter echt helemaal in je huid is getrokken. Dat is ook prima indien je er een zijdezachte huid van moet krijgen die ook meerdere dagen aan zal houden. Mijn huid is inderdaad naderhand gevoed, gehydrateerd en zeer zacht. Ook na twee dagen? Nee, ik zou dan toch de volgende dag weer gewoon smeren maar het duurt ook even voordat je een spiegel hebt opgebouwd. In mijn geval is dat zo want ik smeer elke dag een rijk product op mijn lichaam in de winter. De geur is subtiel, zó aangenaam! Ik ruik een licht notige geur die op een gegeven moment zoet blijft hangen op je huid als de boter is ingetrokken. Niet overheersend, maar mooi aanwezig.

The Body Shop Almond Milk & Honey Bath Milk €15,- / 400 ml

DSC 0573 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0543 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0534 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0577 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

DSC 0582 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

Voor mij is het wat lastiger een product voor in bad te testen, ik heb immers geen bad. Maar ik probeer er het beste van te maken en een teiltje te vullen met water voor een voetenbadje. Daar heb ik dan geen foto’s van genomen, niemand wil mijn voeten zien. Vertrouw mij. De substantie is vol, dik en rijk. Je merkt dat het echt een product voor in bad is, niet een product voor direct op je lichaam. Daar blijft het te veel voor ‘plakken’ en is daar ook te geconcentreerd voor. Een leuk product in ieder geval, naderhand is mijn huid wederom zéér zacht en de geur blijft heel subtiel hangen. Grappig, ik werd ook rustig van de geur, het heeft een heerlijk kalmerend effect.

DSC 0545 800x530 - The Body Shop Almond Milk & Honey Review

Een succesvolle mooie en ‘geen poespas’ lijn van The Body Shop. Eerlijke en pure ingrediënten in een elegant, lieflijk en ook volwassen jasje. Zachte producten met eenzelfde soort geur. Nootjes, melk en honing; klinkt als een heerlijk ontbijt. Klinkt ook als een recept tegen een droge huid dacht The Body Shop en gelijk hebben zij. Ja, ik vind dit een hele fijne en goede lijn, zeker voor deze maanden. De geur vind ik waanzinnig lekker, zo subtiel zoet en licht sprankelend; aanwezig en toch ook zacht. Zelf vind ik de shea boter ook echt een aanrader voor de zeer droge huid maar toch begin ik deze te prefereren. De substantie is wat makkelijker, net even iets minder hard en toch voedend. Fijn!

The Body Shop Almond Milk & Honey producten zijn sinds kort te koop, ik zou ze even besnuffelen in de winkel!

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.