DSC 02502 - Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Review

In de zomerse Beautybox van de maand Juni zat een mooie product van Rituals, de Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Ultra Rich Hand Lotion (wat een mond vol!). Ik gebruik vrijwel dagelijks producten van dit populaire merk, van douche foams tot geurkaarsen, maar een echte handlotion heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd. De hoogste tijd dus en de Beautybox maakte het mij lekker makkelijk op deze manier!

DSC 02552 - Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Review

De Rituals lotion voor de handjes komt in een handzame tube die gemakkelijk mee te nemen is in je (strand)tas. Ideaal en lekker praktisch. De kleur roze staat niet geheel voor de kern van de ingrediënten want er zit Japanse munt en zoete sinaasappel in. Een geurencombinatie die ik nog niet eerder had geroken bij de Rituals, een keertje wat anders is zo verkeerd nog niet.

DSC 02582 - Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Review

De ingrediëntenlijst geeft aan dat er alcohol in dit product zit, maar dat zit in vrijwel elk product van de Rituals. Het staat niet bovenaan de lijst maar wel relatief hoog. Daarnaast zit er wat parfum in de tube. Natuurlijk zitten er ook oliën in om voor de verzorging en de geurcombinatie te zorgen zoals muntolie.

DSC 02681 - Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Review

DSC 0270 - Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Review

De tube gaat gepaard met een praktische klikdop, altijd stukken beter dan een draaidop. Ook geen gedoe met vingers in potjes of een onhandig spateltje, wat ik persoonlijk altijd kwijt raak. De substantie is dikker en zachter dan ik aanvankelijk had verwacht. Het voelt rijk aan en lekker smeuïg. De geur is zacht maar fris en scherp door de munt die er door heen zit. Persoonlijk niet mijn favoriet, ik houd simpelweg niet zo van munt, maar voor de zomer is het uiterst geschikt natuurlijk.

DSC 02552 - Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Review

Als ik kijk op de Rtituals site, dan vermoed ik dat deze lijn, die mij al niet bekend voor kwam, is vervangen door de Happy Hands collectie met Mandarijn en Munt. Eigenlijk een zelfde soort product maar dan behorende tot de ‘Buddha’ collectie en in een nieuw jasje gestoken. Deze exacte versie is dus wellicht niet meer verkrijgbaar (en de vraag is hoe lang dan al niet?) maar een vrijwel exacte vervanging staat al in de winkels met eenzelfde inhoud, prijs en een geur die er erg op lijkt.

De tube is handzaam en praktisch. Het uiterlijk is simpel maar chique en daar houd ik van. De geur past perfect bij de zomer en is fris scherp. Ik had een ‘waterige’ substantie verwacht vanwege de gekozen frisheid (dat zie je wel vaker met zomerse producten) maar niets is minder waar. Je krijgt een lekker smeuïge, volle crème die je handen voedt en hydrateert. De prijs is daarmee zeer acceptabel!

De Rituals Infinity Sweet Orange & Japanese Mint Ultra Rich Hand Lotion bevat 75 ml en kost €8,50. Mocht je deze versie nou niet meer kunnen vinden, dan staat de vervanging Happy Hands met Mandarijn en Munt voor je klaar.

Liefs,

Elise Joanne