DSC 2250 -  Philosophy Purity Made Simple 3 - 1 Cleanser Review

Philosophy, wat ben je toch een populair merk! Ik hoor zóveel bloggers lyrisch praten over dit merk en ik heb tot enkele weken geleden nog nooit een product geprobeerd. Waarom eigenlijk niet? Philosophy is namelijk heel gemakkelijk verkrijgbaar. Nou, ik vind de producten van Philosophy over het algemeen relatief prijzig. Maar ik review vandaag een product die ik wel relatief betaalbaar vind en die meteen alle stappen van het reinigen van je gezicht in één enkel flesje heeft gestopt. Ik review de Philosophy Purity Made Simple 3 – 1 Cleanser for Face & Eyes!

DSC 2259 -  Philosophy Purity Made Simple 3 - 1 Cleanser Review

Deze cleanser komt in de welbekende flessen van Philosophy, die graag door andere merken wordt nagedaan. Ze zijn simpel, elegant en clean. Mooi ook wel! Het enige extra in de vormgeving is de hoeveelheid woorden op de flessen. Niet geheel vanwege de voorlichting van mensen op de fles zelf, maar ook vanwege de esthetiek.

DSC 2255 -  Philosophy Purity Made Simple 3 - 1 Cleanser Review

Deze cleanser moet dus eigenlijk drie stappen verminderen naar eentje. Tijd is geld denkt Philosophy, laten we het de mens gemakkelijker maken en het proces tijd laten schelen. Goed gedacht! Want ik vind je gezicht reinigen iets heiligs, maar ook ik ben lui dus kan dit wel gebruiken. Je hebt dus geen facewash, reiniger en tonic meer nodig want alles zit in dit flesje.

DSC 2256 -  Philosophy Purity Made Simple 3 - 1 Cleanser Review

Wat ik in de ingrediëntenlijst zie zijn voornamelijk hele milde reinigers zoals sodium lauroamphoacetate en coco-glucoside. Daarnaast zie ik geen parfum, SLS en SLES, dikke pluspunten! Ik zie ook goede dingen zoals rozenolie, wortelolie, peperolie en sandelhoutolie. Wel zitten er parabenen in dit flesje, gelukkig wel vrij weinig. Over de reiniger sodium tricedeth sulfate zijn de meningen behoorlijk verdeeld want ze zouden niet geschikt zijn voor de mensen met een gevoelig huidje. Ik heb zelf een redelijk gevoelige huid als het gaat om reinigers dus ik ben benieuwd!

DSC 2272 -  Philosophy Purity Made Simple 3 - 1 Cleanser Review

De 3 – 1 in Cleanser komt met een klikdop, je duwt gewoon een beetje vloeistof uit de fles. De substantie is dik en heerlijk romig met een zacht witte kleur. Je brengt een kleine hoeveelheid aan op je handen en voegt hier wat water aan toe. Dat breng je aan op je gezicht en je ‘masseert’ je huid en ogen ermee. Laat het even intrekken, dat is eigenlijk het beste, en daarna spoel je het af met warm water.

De geur is het eerste dingetje wat ik behandel, want ik ruik namelijk een beetje lavendel. Men weet onderhand dat ik absoluut niet van lavendel houd, maar ik vind dit absoluut niet storend. Het is wel een aparte geur want hij doet mij ook denken aan de kaars die je in de zomer buiten neerzet om de muggen tegen te houden.. Dat klinkt zeer negatief, maar hij is niet vies maar wel bijzonder.

De werking is eigenlijk heel simpel, iedereen kan het. De substantie schuimt heel licht en voelt prettig aan op het gezicht. Ik krijg vaak een rood gezicht van reinigers en het proces van reinigen, maar naderhand heb ik hierbij er geen last van gelukkig. Mijn gezicht is bijna helemaal schoon na gebruik. Wel vind ik het toch prettig nog even de laatste ‘restjes’ weg te halen met een doekje of een miccelair watertje. Niet omdat het echt nodig is, hij haalt vrijwel alles goed weg, maar dan weet ik zeker dat alles er echt af is. Vaak vind ik dat frisse gevoel ook gewoon heel lekker!

DSC 2268 -  Philosophy Purity Made Simple 3 - 1 Cleanser Review

De  Philosophy Purity Made Simple 3 – 1 Cleanser is handig, tijdsbesparend en lekker mild. De substantie is heerlijk romig en vol en maakt mijn huid niet rood of geïrriteerd. De ingrediënten zijn over het algemeen enorm goed maar het is altijd heel persoonlijk of een product werkt voor je of niet, zeker als je een gevoelige huid hebt. De geur is even wennen maar de werking maakt dat zeker goed. Je wast je gezicht gewoon met een klein beetje van dit goedje en over het algemeen is al je make-up naderhand weg. Met hele zware make-up is een watje vooraf of daarna nog wel even nodig. Ikzelf vind dat sowieso wel even prettig. Maar de hoeveelheid die hij wegwerkt op een milde manier, vind ik enorm fijn en zeker een pluspunt! De prijs vind ik absoluut niet verkeerd voor wat je krijgt. Met deze hoeveelheid doe ik denk ik een kleine twee maanden.

De Philosophy Purity Made Simple 3 – 1 Cleanser is verkrijgbaar in de hoeveelheid 90 ml voor de prijs van €9,95 en in de hoeveelheid 240 ml voor de prijs van €18,95. De fles die je hierboven ziet is de grotere versie. Philosphy is te koop bij geselcteerde filialen van de Ici Paris.

Ik ben stiekem nu wel benieuwd geworden naar de andere producten van Philosphy! Als het zuinig in gebruik is zoals ik zelf nu heb ervaren en men zegt, dan doe je ook lang met een fles/potje met wat voor inhoud dan ook. En wat meer betalen voor mijn reiniging als het fijn werkt, goede ingrediënten bevat en mild is, dan vind ik dat geen probleem. Verbreed je horizon!

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.