DSC 0485 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

Ik ben een gewoontediertje, vooral als het op gezichtsverzorging aankomt. Ik gebruik al jaren hetzelfde en ben daar tevreden over. Ik test daarom ook niet vaak gezichtsverzorgingsproducten. Ik breng daar nu simpelweg verandering in want er is zoveel op de markt dat een wijdere blik als beautyblogger nodig is. Daarom heb ik de afgelopen weken de Paula’s Choice Earth Sourced gezichtsverzorgingslijn getest. Vandaag de review!

DSC 0488 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0492 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

Deze nieuwe lijn van Paula’s Choice bevat drie producten. Je hebt de Cleanser, de Toner en de Moisterizer. Met deze producten reinig en verzorg je je gezicht in drie stappen. De Earth Sourced lijn is een ‘eco’ lijn op basis van 98%-99% uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Petrochemische stoffen zoals parabenen, ftalaten, sulfaten, parfums en kleurstoffen zien we liever niet terug in de formuleringen van onze verzorgingsproducten.Velen van jullie vinden een product zonder toevoegingen belangrijk (logisch!) en belangrijk om milieu- en gezondheidsbewust te kiezen en te leven. Deze lijn speelt daar goed op in. Deze lijn is er voor de consument die bewust kiest voor ‘groene’ producten en/of gezichtsverzorging zonder toevoegingen.

De producten zijn niet getest op dieren en bevat geen kleurtoevoegingen of parfum. De huidverzorgingslijn is voor elk huidtypen omdat het zeer zachte producten zijn.

Typisch dat producten met een ‘groen’ randje ook in een groene verpakking moet komen. Het oog wil ook wat en krijg dat vaak niet bij dergelijke merken/lijnen. Het uiterlijk van deze producten vind ik zeker niet verkeerd en simpelweg mooier dan vele andere groene rakkers.

Hieronder behandel ik elk product apart!

Stap 1

♥Earth Sourced Perfectly Natural Cleansing Gel 200 ml – €17,50

DSC 0494 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0508 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0498 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0511 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0513 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

De Cleansing Gel is een product wat je dient te gebruiken op een vochtig gezicht. Met draaiende bewegingen verspreid je het goedje over je gezicht en oogleden. Was het daarna goed af met lauwwarm water. De substantie is inderdaad vloeibare gelly. Zodra het in contact komt het water en met je vingers dan begint het heel licht wit te ‘schuimen’. De geur is vrij natuurlijk, niks mis mee, vrij naturel. Zodra je het hebt afgewassen is het de bedoeling om de toner te gebruiken. Dat heb je ook wel nodig om de laatste restjes gel van je gezicht af te halen. Daarnaast is het heel verfrissend.

Zoals je ziet aan de ingrediëntenlijst zit er niks in waarvan je het er ook echt niet in wilt. Deze uiterst milde reinigingsgel heeft een pH-waarde 6 en is 100% vrij van geur- en kleurstoffen.

Stap 2

♥Earth Sourced Purely Natural Refreshing Toner 148 ml – €17,50

DSC 0495 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0507 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0498 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0510 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0515 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

De Toner is een licht wit/doorzichtig zacht goedje wat je dient aan te brengen op een watje alvorens het op je gezicht aan te brengen. Hiermee verwijder je de laatste restjes make-up en de gel bij stap 1 hebt gebruikt. Het is niet de bedoeling dat je het afspoelt na gebruik, het droogt simpelweg vanzelf. De substantie is erg mild en zacht en daarmee prettig in gebruik. Ik heb geen last van roodheid zoals ik vaak wel heb bij gebruik van andere Toner waar te veel alcohol in zit.

De samenstelling zit vol natuurlijke antioxidanten, waaronder druivenpit- en olijfolie, groene thee, goji- en vlierbessen, granaatappel- en zwarte bosbes- extract en pure vitamine E. De formule is verder aangevuld met kalmerende, hydraterende en herstellende ingrediënten zoals kamille- en haverextract,  zonnebloem- en zoete amandelolie en diverse essentiële aminozuren zoals proline, serine en arginine. Ook deze formule heeft een pH-waarde 6 en is 100% vrij van geur- en kleurstoffen.

De geur van het goedje doet mij denken aan Play-doh klei. Ja, dat zeg ik nu echt. Absoluut niet vies of storend maar dat is bij mij het eerste waar ik aan moet denken. Het brengt mij even terug in de tijd.

Stap 3

♥ earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisterizer 60 ml – €21,00

DSC 0496 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0509 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0500 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

DSC 0517 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

Bij de derde en laatste stap maak je gebruik van de dagelijkse Moisterizer. Ik vind het product heerlijk zacht en vol zonder té romig te zijn. Vooral als dagcrème vind ik een te dik en lobbig product storend, mijn huid moet niet in slaap vallen als de dag nog moet beginnen. De geur is wederom een Play-Doh momentje maar minder sterk. Ik vind het zelf een heerlijk crème die ik graag gebruik. Hij trekt ook lekker snel in en laat mijn huid zacht achter.

De formule in de Moisterizer bevat krachtige antioxidanten, waaronder natuurlijke oliën van teunisbloem, borago, acerola, cranberry, lijnzaad,  druivenpit, koolzaad, framboos en rozenbottel, die de collageenproductie in de huid stimuleren. De samenstelling bevat tevens ingrediënten die helpen om de huid te verstevigen en herstellen, zoals sheabutter, lecithine, cacaoboter, essentiële aminozuren, hyaluronzuur en natuurlijke vitamine E. De samenstelling is 100% vrij van parfum en kleurstoffen en heeft een pH-waarde van 5.

DSC 0497 - Paula's Choice Earth Sourced Lijn Review

Ik vind de producten van de Paula’s Choice Earth Sourced oprecht erg prettig in gebruik! Het zijn makkelijke stappen die ik onderneem, niet meer dan ik normaal zou doen. De toner heeft mij echt verrast in haar zachtheid. Lekker verfrissend na de gel. De moisterizer vind ik heerlijk om te gebruiken omdat hij zo fantastisch zacht is. De hoeveelheden zijn op elkaar afgestemd, je zal niet met een volle fles toner blijven zitten terwijl er nog geen deukje in de moisterizer zit. De prijzen zijn iets hoger dan ik gewend ben om te betalen maar je moet simpelweg wat meer betalen voor natuurlijke en milieubewuste producten. De prijzen zijn alsnog schappelijk.

Ik ben van mijn vaste routine afgestapt en gebruik deze producten nu graag op dagelijkse basis. Zodra het op is zal ik serieus overwegen zelf de producten opnieuw aan te schaffen.

Mocht je alle drie de producten uit willen proberen kan je ze krijgen in een setje voor €50,00. Dit zou je een kleine tien euro schelen als je de producten los van elkaar koopt. Paula’s Choice Earth Sourced lijn is verkrijgbaar de Nederlandse webwinkel Paula’s Choice en bij enkele professionele schoonheidssalons.

Liefs,

Elise Joanne

Het product in deze review is opgestuurd door een bedrijf en/of merk.