DSC 0678 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

Kneipp, die kan er wat van de laatste tijd! Zo hebben ze heerlijke Douche Foams uitgebracht die ik op bijna dagelijkse basis graag gebruik. Dus als er een pakketje van dit merk binnenkomt dan schiet ik snel foto’s en sla ik aan het testen maar dat is met hun producten absoluut geen ‘werk’ maar een pleziertje. Dit seizoen komen ze met twee nieuwe zoete producten voor onder de douche, de Kneipp Sugar Body Scrubs. Kijk je mee naar mijn review?

DSC 0640 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

DSC 0655 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

Deze nieuwe Kneipp producten komen in twee verschillende geuren, de Kneipp Sugar Body Scrub in Vijgenmelk & Arganolie én de Kneipp Sugar Body Scrub in Amandelolie. Beide geschikt voor alle huidtypen die er voor moeten zorgen dat je huid fluweelzacht wordt en dat dode huidcellen voorbij zijn. Voor een afzienbare tijd.

DSC 0642 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

De potten zijn lekker groot, ontzettend ‘clean’ wat passend is bij het merk, maar toch vrolijk met de roze en paarse kleuren. De potten worden heel netjes en zorgvuldig afgesloten met een zilveren papier zodat alles op zijn plek blijft.

Nu gebruik ik bijna dagelijks een scrub, heerlijk vind ik het gevoel van die korreltjes op mijn huid tijdens het aanbrengen en het uiteindelijke resultaat van een geweldig aaibare huid. Een suikerscrub is voor mij geheel nieuw, ik heb er van gehoord maar het zelf nog niet eerder gebruikt. Ik behandel beide producten hieronder apart, meer vanwege de geuren die bij elke scrub weer anders is.

Op de enkele foto’s hieronder is het duidelijk te zien dat Kneipp de gebruiker waarschuwt vanwege het ‘glijgevaar’ dat de scrubjes kunnen veroorzaken; het suiker maakt alles behoorlijk glad. Ik heb aan den lijven ondervonden dat het inderdaad iets is om rekening mee te houden.

♥Kneipp Sugar Body Scrub in Vijgenmelk & Arganolie

DSC 0686 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

DSC 0648 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

De paarse versie met Vijgenmelk & Arganolie is een bijzondere geurcombinatie. Hij ruikt namelijk in de basis naar de arganolie; warm, zacht en licht kruidig. Daarna komt er soort verzadiging die een soort neutraliteit met zich mee brengt door de vijgenmelk. Maar de alles doordringende, doch niet overheersende, geur is natuurlijk het suikerachtige van de scrub zelf. Hij is ontzettend zoet geurend. Maar juist vanwege de combinatie van al deze componenten is het een plezierig ruikend dingetje.

De scrub is olie-achtig dus je dient ook goed de scrub met je vinger door te roeren wanneer je hem gebruikt. De korrels en de substantie dienen goed met elkaar te worden vermengd want wanneer hij stilstaat, ‘scheidt’ hij die delen van elkaar. De ingrediënten zien er heerlijk uit met de natuurlijk oliën. Er zit alleen een beetje parfum in.

De scrub is anders dan vrijwel alle andere scrubs die ik getest heb! Hij is zacht, zoet, grof, waterig én olie-achtig tegelijkertijd. Het is een bijzonder product op zichzelf. Hij voelt prettig en laat inderdaad mijn huid zijdezacht achter. Wel zit aan het einde van het verhaal bij het foto’s maken bijna mijn gehele bureau eronder en in de badkamer is alles vrij gladjes geworden.

♥Kneipp Sugar Body Scrub in Amandelolie

DSC 0684 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

DSC 0668 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

DSC 0696 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

DSC 0701 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

DSC 0707 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

Qua geuren combinatie en complexiteit lijkt deze roze rakker enorm op haar bovenstaande zusje. Hij is zacht en warm met een behoorlijke dot zoetigheid. Maar deze geurencombinatie is wel meer recht toe en recht aan, en minder verfijnd. Voor mij persoonlijk is de geur van amandelolie te overheersend. Reken dat in combinatie met een zoetige suikergeur en je hebt best een dominante aanwezigheid in je badkamer. Ik ben dan ook minder fan van amandelolie qua geur, maar dit is natuurlijk persoonlijk!

Ook in deze pot zitten heerlijke rijke ingrediënten en veel oliën die zorgen voor die basis waar de suiker in rust. Ook hier een klein beetje parfum onderaan de lijst. Fijn dat er in zit wat je bij aanvang verwacht!

Qua werking is deze scrub exact hetzelfde als het bovenstaande exemplaar, daar maakt de geur niets anders aan. Door de olie blijft er een klein laagje op de huid achter die zorgt voor die extra zachtheid die Kneipp wil genereren. Vaak vind ik dat een storend aspect. Maar hij plakt niet en zit niet waarneembaar op de huid in die mate dat je er last van hebt wanneer je huid droog hoort te zijn zodra je je kleren aan wilt trekken.

DSC 0647 - Nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs Review

Het lijkt wel alsof Kneipp de laatste tijd niets meer fout kan doen in haar nieuw uitgebracht producten! Waar ik vaak de geuren te kruidig en te warm vind, zijn de laatste geuren zodanig goed gebalanceerd dat het een perfecte combinatie is om ieders hartje sneller te laten kloppen. Wel heb ik een persoonlijke favoriet in het paarse exemplaar, de Vijgenmelk & Arganolie. De scrub dien je goed te mengen bij gebruik en houdt rekening met de ietwat grovere korrel. Hij voelt door de olie alsnog zacht aan en is derhalve absoluut niet storend, zeker een pluspunt. Neem de kleine waarschuwing op de pot ter harte; pas op na gebruik in de badkamer, de vloeren kunnen nogal glad aanvoelen. De ingrediënten zijn top en het resultaat nog beter; een fluweelzachte huid.

De producten zijn wellicht verkregen maar weet dat ik wanneer ik niet tevreden ben dit in volle glorie vertel. Ik ben simpelweg énorm tevreden. Ik heb wel één klein puntje die ik toch wil vermelden; de potten zitten voor mijn gevoel niet zo vol als dat ze moeten zitten. Wellicht is het wel de volledige 200 gram maar omdat maar maximaal 2/3e gevuld is lijkt het een karige bedoening.

De nieuwe Kneipp Sugar Body Scrubs bevatten 200 gram, zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de Kruidvat en de Etos voor €8,99.

Binnenkort (deze week!) geef ik in samenwerking met Kneipp twee heerlijke sets van hun nieuwe producten weg! 

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.