DSC 0200 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

De populariteit van Douche Foams houdt nog bij lange na niet op. We hoeven niet meer enkel naar de Rituals om ons hart voor die schuimende heerlijkheid op te halen. Je hebt Douche Foams in allerlei verschillende prijsklasse, kwaliteit en bereikbaarheid. Etos, HEMA, Kruidvat, ze doen allemaal mee om je een busje vol schuim te kunnen verkopen. Nu heeft ook Kneipp twee nieuwe versies aan haar assortiment toegevoegd, de Kneipp Douche Foam Vijgenmelk-Arganolie & Kneipp Douche Foam Patchouli. Tijd voor mij om ze grondig te reviewen!

DSC 0202 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

Kneipp is altijd een kwalitatief sterk merk geweest. Eentje waar je vaak terecht kan voor eisen zoals; parabeen vrije producten, geschikt voor de gevoelige huidjes, geen conserveringsmiddelen en zonder te testen op dieren. Altijd goed! Kneipp is wel een merk die van de kruidige geurtjes houdt, vaak geen favoriete geuren van mij. Dat wil niet zeggen dat ik de producten niet graag gebruik want ik weet dat het kwaliteit biedt. Kneipp heeft al eerder twee Douche Foams uitgebracht, en voegt daar deze exemplaartjes per augustus aan toe.

De twee Douche Foams lijken qua uiterlijk veel op elkaar, ze komen in slanke flessen met de bijbehorende doppen en tuutjes, waar je vrijwel altijd dergelijke producten in ziet komen. De Kneipp Douche Foam Vijgenmelk-Arganolie komt in een lila fles met simpele, zachte en duidelijke opdrukkingen waarbij j goed kan zien welke geur het betreft. De Kneipp Douche Foam Patchouli komt natuurlijk in dezelfde verpakking maar dan met zilveren details in plaats van wit met de bijbehorende groene en witte kleuren, passend bij de geur Patchouli. Als er geen ‘Kneipp’ op de flessen had gestaan had je het alsnog wel kunnen raden. Ik vind ze mooi!

♥Kneipp Douche Foam Vijgenmelk-Arganolie

DSC 0226 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

DSC 0206 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

DSC 0210 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

Zoals ik hierboven al zei, zitten er geen parabenen, conserveringsmiddelen en minerale oliën in de Douche Foam. Wel zit er SLES in. Een goede Douche Foam produceren zonder SLES is vrijwel onmogelijk, juist SLES zorgt voor de enorme hoeveelheid schuim die de werking van het product maakt. Ook zit er wat parfum in de fles verstopt.

DSC 0238 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

DSC 0243 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

Wauw! De rijkheid van het schuim doet andere merken snel verbleken; de substantie is zacht, romig en vol van leven. Er zijn maar weinig (budget) merken die het voor elkaar krijgen met een klein drukje op de knop zo’n hoeveelheid schuim te produceren. Ontzettend fijn! En de geur.. Die is werkelijk fantastisch te noemen. In alle eerlijkheid had ik dat niet verwacht omdat ik zelf niet dol ben op de geur van vijgen en arganolie. Maar de combinatie is licht, zacht en rijk zonder dominant te zijn. De slogan van deze fles is ‘Moment van pure zachtheid’, en dat dekt de lading perfect.

♥Kneipp Douche Foam Patchouli

DSC 0229 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

DSC 0219 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

DSC 0214 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

Ook bij de ingrediënten van deze fles geldt eigenlijk hetzelfde als bij haar zusje; geen conserveringsmiddelen, parabenen en minerale oliën. Op exact dezelfde plekken zit SLES en een beetje parfum.

DSC 0246 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

DSC 0251 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

Ik kan niet anders zeggen dat ik zó ontzettend blij verrast ben door de hoeveelheid, rijkheid en kwaliteit van dit immense schuim. Het is ontzettend zacht, alsof je je hult in donzen wolken (poëtisch..). En ook bij deze geur kan ik mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken; de opluchting dat deze Douche Foam niet ruikt naar het geurzakje bij mijn grootmoeder thuis, ondanks de hoeveelheid Patchouli, is erg prettig. Ook deze geur is zacht en rijk maar lieflijk. Zachte bloemetjes komen je tegemoet zonder – wederom – dominant te zijn. Juist dat zorgt ervoor dat die zachtheid en dat momentje van rust en balans de hoek om kan komen kijken.

DSC 0234 - Nieuwe Kneipp Douche Foams Vijgenmelk & Patchouli Review

Ik ben fan van deze Kneipp Douche Foams! De eerste twee geuren die dit merk op de markt bracht een tijd geleden, waren geen favoriet van mij. Dat lag niet aan de substantie, maar aan de geuren, ik ben absoluut geen fan van lavendel en munt namelijk. Maar deze twee nieuwe exemplaren vind ik weergaloos lekker en hebben mijn douchebeurt zeker aangenaam weten te verassen en te verblijden. Ik gebruik ze sinds ontvangst erg graag en zal ze zeker, wanneer ze op zijn, zelf in mijn winkelmandje gooien bij een shoptripje. De ingrediënten vind ik zeer goed te noemen, het enige nadeel is de SLES, maar probeer maar eens een goede Douche Foam te maken zonder dit spul. De prijzen vind ik zeer acceptabel voor de langdurigheid en de kwaliteit die je krijgt.

De Kneipp Douche Foam Vijgenmelk-Arganolie & Kneipp Douche Foam Patchouli bevatten beiden de standaard 200 ml. Ze zijn te koop bij de Kruidvat en de Etos voor €6,99. Ze liggen sinds eind vorige week in de schappen.

Liefs,

Elise Joanne

Deze producten zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.