DSC 0633 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Ik denk dat dit mijn meest uitgebreide review van nieuwe producten door The Body Shop ooit is, dat kan ook niet anders met zulke geweldige items! Ik review vandaag alle vijf de The Body Shop Expert Facial Masks, een nieuwe lijn die gemaakt is voor elke huidtype of ‘probleem’. Ik kreeg ze binnen in een prachtige verpakking en heb elke maskertje uitgebreid getest en heb mijn mening klaar. Kijk je mee?

DSC 0620 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0622 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0662 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0867 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Ik kreeg deze ‘Superfood Masks for you Face’ binnen in een prachtige langwerpige verpakking, een soort bewaarbox. Helaas zijn de maskers niet op deze manier verkrijgbaar en eigenlijk is dat ook wel logisch; vaak heb je niet alle maskers nodig voor jouw huidtype maar kies je degene die bij je past/passen. Je kan er namelijk meerdere gebruiken op je gezicht tegelijkertijd bijvoorbeeld de een op je vette T-zone, de ander op je droge kind en weer een derde op je gevoelige wangen. Op de site van The Body Shop kan je een test doen welk masker het beste bij jou zou kunnen passen.

Welke vijf maskers zijn er te koop?

♥Amazonian Acai Energising Radiance Mask – Verkwikken
♥Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask – Voeden
♥British Rose Fresh Plumping Mask – Hydrateren
♥Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask – Detoxen
♥Chinese Ginseng & Rice Clariying Polishing Mask – Verhelderen 

De maskers zien er uit zoals eigenlijk meer verpakkingen sinds de lancering van het nieuwe uiterlijk; een tikkeltje ouderwets, wat klassieker, chique, simpel en doeltreffend. Ik moest eerst héél erg wennen aan het nieuwe uiterlijk, ik was nogal fan van de vrolijke verpakkingen en heldere kleuren. Die zijn wel gebleven maar ik denk dat TBS graag ook een oudere doelgroep aan wilde spreken en het geheel even iets luxueuzer wilde maken. Logisch, de verpakking moet uitstralen wat erin zit; mooie producten met rijke ingrediënten.

Mijn liefde voor The Body Shop is niet te evenaren maar ik ben zeer kritisch geweest bij het testen van de maskers. Wel is het zo dat wat voor de een werkt niet perse voor de ander hoeft te werken. Mijn huid is jouw huid niet. Ook daar probeer ik rekening mee te houden.

Ik review hieronder elk masker apart. Even wat algemene punten; de maskers kosten €20,00 per stuk, bevatten elk 75 ml en je doet daar ongeveer zo’n 20 keer mee denk ik. Het ene masker is wat zuiniger in gebruik dan het andere maar ik denk dat dit een goede gok is. Elk masker breng je aan met een kwast (ik gebruik een nieuwe platte foundation kwast) en laat je zo’n 10 minuten zitten.

♥Amazonian Acai Energising Radiance Mask – Verkwikken

DSC 0642 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0644 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0677 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Dit Amazone masker is gemaakt voor de huid die moet herstellen, die vermoeid is en last heeft van stress. Het masker bevat extracten van de açai-bes uit Brazilïe, is rijk aan antioxidanten en vitamine C juist om die genoemde vermoeidheid tegen te gaan en je huid een boost te geven. Daarnaast zit er babassu-olie in en notenolie.

Het masker is glad met kleine korreltjes. Wanneer je het masker aanbrengt voelt hij zacht en verfrissend en wanneer je hem eraf haalt – met lauwwarm water en zachte opwaartse bewegingen van je hand/watje/doekje – krijg je een lichte exfoliatie. Dat laatste vind ik een pluspunt! Hij gloeit wanneer ik hem aanbreng op mijn gevoeligere zones zoals wangen, kin en voorhoofd maar niet onprettig. Je voelt eerder de werking, het is erg prettig eigenlijk wel. Hij tintelt een beetje! Mijn huid voelt daarna wat strakker, frisse en ik voel dat mijn huid goed gereinigd is. Dat vind ik een heel fijn gevoel na een masker.

♥Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask – Voeden

DSC 0649 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0650 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0689 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Dit Ethiopische masker bevat honing uit hetzelfde land, rijk aan verfrissende voedingstoffen. Dit masker is ook voor de vermoeide huid die geprikkeld moet worden, voor een huid die weer moet sprankelen. Hij bevat maroela-olie uit Namibië en olijfolie uit Italië die rijk is aan Omega 9.

Het masker is glad, glibberig en en zacht. Hij brengt snel aan en laat zich gemakkelijk verdelen. Hij voelt verkoelend aan door de substantie maar is eerder licht-warm door de honing wanneer hij een paar minuutjes op mijn huid zit. Geen tintelingen dus, ik bedoel meer dat de geur en het gevoel ‘warm’ is. Mijn huid voelt naderhand schoon, dat absoluut. Verder geen intense voedend gevoel, mijn huid is niet merkbaar zachter of gehydrateerd. Dit masker is denk ik geschikt voor huidjes die ook niet zoveel nodig hebben die van zichzelf al relatief sterk en gezond zijn. Ik heb zo’n huid maar alsnog vond ik hem niet veel doen, hij is gemaakt om te voeden maar dat is niet perse het resultaat.

♥British Rose Fresh Plumping Mask – Hydrateren

DSC 0645 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0647 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0755 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Echte rozenblaadjes en haar extracten zijn gebruikt bij het maken van dit masker. Tezamen met rozenbottelolie uit Chili. Samen met die rozen uit het Verenigd Koninkrijk en Aloë Vera uit Mexico krijg je een substantie die geschikt is voor de huid die baat heeft bij een milde werking om je huid te verzachten en te kalmeren. Voor de gevoelige huid ook wel dus.

Ook dit masker is lekke glad en glibberig, brengt gemakkelijk aan en voelt zacht en verzorgend. Dit soort maskers worden niet ‘hard’ en maar worden wel licht trekkerig. Bij deze versie had ik wel een tintelend gevoel, alsof hij goed begon te werken na enkele minuten op mijn wangen, kin en neus. Precies die delen zijn gevoeliger bij mij en kunnen baat hebben bij dit masker. Mijn huid voelt naderhand heerlijk schoon en zacht, absolute pluspunten. Daarnaast voelt en ziet hij er ook minder dof uit, heb en ik gezonde snoet en voelt mijn gezicht ook stralend.

♥Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask – Detoxen

DSC 0638 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0639 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0866 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Bamboehoutskool uit het Himalayagebergte is gebruikt in dit masker om onzuiverheden en overtollige oliën uit de huid te onttrekken. Groene theeblaadjes uit Japan en biologische Tea Tree olie uit Kenya geeft je een gezonde en stralende huid.

Een echt moddermasker! Heerlijk, dit zijn vaak mijn favoriete maskers. Hij begint nat en eindigt droogt en trekkerig, je kan dan amper je mond bewegen. Ik heb op de foto teveel product gebruikt, zodra je na 10 minuten nog ‘natte’ delen hebt en geen droge klei delen dan weet je dat je minder moet gebruiken de volgende keer. Zonde anders! Neem even de tijd voor dit masker, duurt wat langer om aan te brengen en af te spoelen. Dit masker is mijn ultieme favoriet; ik heb naderhand een fris gereinigd, verzorgd en gevoed gezicht die heerlijk zacht en stralend aanvoelt. Niet alleen aanvoelt, ik vind ook echt dat mijn huid er goed uit ziet! Ik voel de Tea Tree behoorlijk tintelen/branden maar niet te veel, zolang het na een paar minuten afneemt weet ik dat het okay is en het masker gewoon zijn werk aan het doen is. Teveel tea tree is niet goed voor mijn huid. Ja, een mega grote nieuwe favoriet! Ik merk niet snel meteen resultaat na één keer gebruik, maar bij deze wel. Sowieso moet je ook maskers langere tijd gebruiken om de werking ervan echt goed te kunnen ervaren.

♥Chinese Ginseng & Rice Clariying Polishing Mask – Verhelderen 

DSC 0652 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0654 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

DSC 0751 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Chinese ginsengextract en rijstextracten uit China tezamen met sesamzaadolie uit Nicaragua helpen je huid te stimuleren, revitaliseren en te verzachten. Dit masker moet je onzuiverheden verminderen na meerdere keren gebruiken maar je dient meteen resultaat te merken in de vorm van een heldere en zijdezachte snoet.

Deur geur is heel aards en ruikt erg degelijk. Hij bevat een kleine korrel, die lijkt wel voor een exfolierend effect naderhand als je hem zachtjes verwijderd. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat je huid er stralend van wordt naderhand, ik vond het eerste resultaat erg goed. Hij ruikt dus prettig maar wel natuurlijk, daar moet je van houden. Hij droogt ietwat op en voelt wat strakker aan, geen tintelend gevoel wel een algeheel ‘strak’ gevoel dus. Een prettig masker, met een relatief snel resultaat met als kers op de taart een héle zachte huid.

DSC 0620 800x530 - Nieuw! The Body Shop Expert Facial Masks Review (5x)

Zo, wij zijn bijna 1500 woorden verder. Korte conclusie? Wat een geweldige nieuwe maskers van The Body Shop! Ik juich die toe en raad ze aan. Kies er wel eentje die past bij je ‘problemen’ en huidtype. Zelf ben ik het meest gebaat bij de Himalayan versie en daarna – op een gedeelde tweede plek – Amazonian en Chinese Ginseng masker. Zelf heb ik minder baat bij de Ethiopina versie en de British Rose hoewel ik die laatste wel prettig vind als ik weinig ‘moet’ van mijn huid. Ik heb op dit moment last van onzuiverheden door mijn vrouwelijke ronde van de maand en ik merk dat ik dan ook ‘meer’ nodig heb maar ook iets anders. Sowieso verschilt dan in de winter en de zomer ook erg. Doe de test op de site of vraag een de medewerkers om advies.

The Body Shop Expert Facial Masks zijn vanaf nu verkrijgbaar!

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.