avw - Mooi(er) ouder worden?
Compiatie Kruidvat Skin Science - Mooi(er) ouder worden?

Je wordt ouder, elke dag weer. Nu ik bijna 27 ben merk ik dat ook ik ouder ben geworden, in allerlei opzichten. Niet alleen in doen en laten, in de keuzes die ik bijna dagelijks maak, maar ik merk het ook aan lichaam en huid. Mijn lichaam herstelt minder snel na een avondje doorzakken, vertoont een droogheid die ik eerder niet had en ja, ik heb de eerste expressierimpeltjes gespot. Is dat erg? Wat vind jij? En zou jij het leuk vinden om de Kruidvat Skin Science lijn met mij te testen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kruidvat.

Zou jij kiezen voor een ingreep met botox of moet er niet aan denken? De ene vindt ouder worden een genot voor het oog – net zoals een wijn kan men rijpen met de jaren – en de ander ziet ouder worden als synoniem voor aftakeling. Nu ben ik geen van deze vrouwen en tegelijkertijd allemaal. Ouder worden gebeurt, en dat is niet te stoppen. Gelukkig worden wij ouder! En dat dat te zien is aan je gezicht en je huid kan ook niet anders. Wat je er voor terug krijgt is een sprankeling in de ogen die aangeeft dat je niet net pas komt kijken en die kan prachtig zijn.

DSC 1726 800x530 - Mooi(er) ouder worden?

Wel smeer ik met crèmes en middeltjes, al sinds ik jong was. Maar, ik heb in de begin tijd van mijn tienerjaren niet altijd mijn huid goed verzorgd. Sinds ik officieel ‘volwassen’ werd betaamt en een tweetje in mijn leeftijd kreeg wel. Niet alleen omdat mijn huid hier baat bij had omdat hij of te vet of te droog kon zijn in bepaalde seizoenen, ook omdat naarmate ik beter voor mijn huid ging zorgen hij er ook écht beter uit ging zien. Stralender, gezonder en minder last van onzuiverheden. Natuurlijk heeft het ouder worden daar ook mee te maken, de hormonen die in je lijf gieren als tiener zorgen er nogal eens voor dat je het aan je huid te zien is helaas. Nu ik boven de 25 ben, smeer ik mijn gezicht geregeld in met een dag- of nachtcrème die óók rekening houdt met ouder worden.

Nu ben ik benieuwd, wat vind jij van ouder worden? Hoe sta jij tegenover cosmetische ingrepen zoals botox of fillers? Smeer jij trouw een crème elke avond om de toekomstige rimpels tegen te gaan? Geloof jij in anti-rimpelcrèmes?

Er zijn verschillende lijnen van diverse merken te koop die een ‘anti-age’ factor in hun producten hebben. Vandaag kijk ik samen met jullie naar een (voor mij onbekende) lijn van de Kruidvat, eentje die betaalbaar is en zeer uitgebreid. Een lijn zo groot dat ik er vandaag iets meer over wil vertellen en waarmee ik aan de slag ga binnenkort. De Kruidvat Skin Science lijn bestaat al sinds 2013 maar er is onlangs een nieuw lid toegevoegd, de Skin Science Wrinkle Reducing Serum. De gehele collectie is sowieso zeer uitgebreid wat een mooi pluspunt is. En bevat leuke producten – zoals een reinigingsborstel! – die erg betaalbaar zijn.

DSC 1785 800x530 - Mooi(er) ouder worden?

DSC 1764 800x530 - Mooi(er) ouder worden?

Het Kruidvat SkinScience Wrinkle Reducing Serum is voornamelijk het terechte paradepaardje vanwege de bewezen resultaten. De kraaienpootjes worden verminderd tot 24%, de voorhoofdrimpels tot 41% en de neuslippenplooi tot 30% binnen vier weken.

Dan even wat feitjes want ik weet dat er lezers zijn die graag ook de klinische achtergrond te weten krijgen. Deze formule bevat het geavanceerde ingrediënt SYN-AKE, een biosynthetische tri-peptide die is geïnspireerd op het slangengif van de Temple Viper. Dit peptide helpt de gezichtsspiertjes ontspannen, welke de oorzaak zijn van expressierimpels. Een geconcentreerd vochtinbrengend complex met waardevolle componenten als ureum, allantoïne en hyaluronzuur beschermt de huid tegen transepidermaal waterverlies en zorgt voor een optimale hydratatie.

Dit product is een alternatief voor mensen die niet willen kiezen voor een cosmetische ingreep. Het is ook nog eens een goedkoper alternatief gezien de prijzen. Ik ben wel geprikkeld door deze nieuwe lijn en voornamelijk door het Wrinkle Serum. Ik ga ‘m de komende maanden uitgebreid testen. Er dient al resultaat te zijn na 4 weken wordt gezegd. Je huid heeft immers een maand nodig om weer een nieuwe cyclus te starten, pas daarna is ook resultaat te bewonderen. Ik heb nog geen last van ouderdomsrimpels gelukkig – daar ben ik te jong voor, maar wel expressierimpels. Lachen is goed voor je! Maar minder voor je huid zo blijkt, haha.

Compiatie Kruidvat Skin Science Producten - Mooi(er) ouder worden?

Welke producten bevat de Kruidvat Skin Science lijn allemaal?

Kruidvat Skin Science Day Cream SPF 15 – 50 ml €4,99
Kruidvat Skin Science Night Cream – 50 ml €4,99
Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel 15 ml €4,99
Kruidvat Skin Science Beautifyin Elixer 30 ml €4,99
Kruidvat Skin Science Deep Cleansing Cream 150 ml €2,29
Kruidvat Skin Science Wrinkle Reducing Serum 20 ml €4,99
Kruidvat Skin Science  Gentle Cleansing Oil 150 ml €2,29
Kruidvat Skin Science  Purifying Cleansing System €17,99
Kruidvat Skin Science  Purifying Cleansing System Navulborstel €3,99

Ik vind het vooral zo top dat ook Kruidvat nu met een Cleansing System komt om je huid effectiever te reinigen. Het is bewezen dat geautomatiseerde borstels beter hun werk doen dan wanneer je met de hand make-up of ‘vuil’ van je gezicht af haalt, alleen die borstels zijn vaak ook wat duurder. Leuk dat Kruidvat nu een hele betaalbare versie heeft.

Test mee!

Nou ben ik benieuwd of er onder mijn lezers ook dames zitten die ook nieuwsgierig zijn geworden naar deze lijn? Zou jij het leuk vinden deze collectie met mij te willen testen? Ik mag iemand uitkiezen om met mij mee te smeren! Ben jij benieuwd geworden, zoek jij een alternatief voor cosmetische ingrepen of ben jij sceptisch en zou jij het zelf wel eens ontdekken of het werkt voor jou? Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen. Geef in de comments aan dat je mee zou willen doen en tevens je leeftijd en of jij een fanatiek smeerder/gebruiker ben of juist niet.

Liefs,

Elise Joanne