Verzorging baby elisejoanne.nl  1024x524 - Favoriete huidverzorging voor baby's

Ik krijg vaak de vraag met welke producten ik de kinderen was, badder en insmeer. Onderhand hebben wij echt een paar favoriete producten die ik graag opnieuw koop. Wellicht zit er een aanrader voor jullie bij!

Als eerste de producten van Naïf. Een merk wat onderhand wel bekend is gok ik? Je kan het namelijk kopen bij de Etos, voorheen bestelde ik het altijd online. Dat doe ik nog steeds wel eens als ik een aanbieding zie trouwens maar vaak wip ik de Etos even binnen. De Softening Body Lotion is verreweg het meest gebruikte product. Hij rukt heerlijk maar zorgt ervoor dat ik mijn kinderen, hun eigen unieke geurtje, ook nog ruik. Dat vind ik heel belangrijk, zij ruiken sowieso al heerlijk! Die ‘babygeur’ is pure liefde, die wil ik niet maskeren. Daarnaast is de Washgel & Shampoo van Naïf echt favoriet. Ik vind het wel prijzige flacons maar je doet er enorm lang mee. Met de body lotion doe ik zeker een jaar en met de washgel en Shampoo een half jaar. En als de shampoo op is gebruik ik gewoon voor de haartjes de washgel want hier zitten vrijwel exact dezelfde ingrediënten in. Je hebt ook maar een klein beetje nodig voor die kleine lijfjes en donzige haartjes (hoewel Fos nu echt de coupe van zijn vader heeft en dat betekent veel en dik haar).

De Softening Body Lotion kost €14,95 en de Shamppo + Washgel kost €9,99.

Voor in bad gebruiken wij graag de badolie van Naïf en tevens de Kruidvat ‘vrijer ademen badje’. Zeker als de kinderen weer eens verkouden zijn dan gaat er een geneureze hoeveelheid in het bad. Badolie schuimt vrijwel niet en maakt de huid enorm zacht. Je hebt dus eigenlijk geen washgel meer nodig als je dit al in het bad druppelt. Die van de Kruidvat schuimt wel en voor een badje waar ik Hazel én Fos in heb vind ik schuim niet altijd even handig. Schuim gaat overal zitten namelijk en Hazel zit in de fase dat ze alles graag opeet..

De Naïf badolie kost €14,95 en de Kruidvat Baby Eucalyptus Schuimbad kost €1,99. Lekker prijsje!

Ook Neutral hebben wij graag gebruikt, zeker bij Fos in het eerste jaar. Ik wilde zeker weten dat ik niet een allergische reactie uitlokte met de producten die gebruikt werden en ik koos dus heel veilig voor een merk waar vrij weinig ‘in zit’. Neutral is zo’n merk. Geen parabenen, geen parfum, mild voor de oogjes, dermatologisch getest en zeepvrij. Fos deden wij vaak in bad, bijna elke dag. Hij had het badje nodig om daarna heerlijk in slaap te vallen, dit was voor ons dé sleutel tot kalme avonden en/of nachten. Maar dan moet je wel een hele milde zeep (of geen zeep) gebruiken. Neutral is dan je nieuwe vriendje!

Neutral kan je in elke drogisterij of supermarkt scoren, lekker makkelijk. De prijzen verschillen, op dit moment is hij het goedkoopste bij deze drogist met 27% korting. Dat maakt de prijs nu €3,17. Koopje!

Rituals heeft ook een babylijn, dat wist ik pas toen ik een fles opgestuurd kreeg als kraamcadeautje na Hazel d’r geboorte. En jongens, die ruikt lekker! Ik gebruik hem zelf ook erg graag, haha. De Baby Secret Organic Rice Milk & Cotton Flower is echt liefde. Met de handige pompflacon kan je hem op je commode zetten en telkens pakken en toch een hand beschikbaar houden om te zorgen dat je kleine niet naar beneden kuukelt. Een hele zachte, fijne en subtiele geur, trekt snel in en plakt niet. Ook met deze flacon doe je enorm lang, hij is nog maar voor de helft leeg en Hazel is al een jaar.

Ik vind het lastig de juiste versie te vinden want ik heb blijkbaar nog een oude flacon, maar de Baby Secret boy Lotion (de opvolger van degene ik hier laat zien) kost €12,50.

Zwitsal vind ik een mooi merk maar heeft niet altijd mijn voorkeur gehad. De geur was echt te heftig, maskeerde te veel de eigen babygeurtjes. Onnodig, baby’s ruiken zálig van zichzelf namelijk en ik was niet enorme fan van de typische ‘zwitsal-geur’. Toen kwam de Naturals lijn uit, eentje die mij wél enorm kon bekoren. Een vrolijke en lieve lijn met erg veel verschillende producten. Wij gebruiken de Shampoo & Wasgel erg graag. Bevat biologische kamille en lavendel. Zeepvrij, parabeenvrij en geen SLES en kleurstoffen. Kijk, dat willen we voor de baby’s! De geur is ook totaal niet de typische zwitsal-geur, hij is zacht en lieflijk en ook subtiel genoeg om niet te overheersen. Heerlijk! De producten zijn dus mild, trekken snel in en ook hiermee doe je enorm lang. De Naturals lijn is zeker een aanrader!

De Switsal Naturals Shampoo & Washgel kost €6,99 en is verkrijgbaar bij de Kruidvat.

Als laatste dan nog sudocréme want die hoort hier ook echt bij. Bepanthen is ook een fijn merk – ligt hier standaard in huis – en billencréme van Naïf werkt ook prettig. Maar ik merk dat huidirritaties (Hazel kan nogal veel poepen..) echt het snelste en beste overgaan na gebruik van sudocreme. Er liggen hier in huis overal potten, in de luiertas, mijn handtas, commode, keukenlade, speelgoedtas.. overal!

Sudocreme kan je overal scoren, de beste aanbieding zie ik nu bij Plein waarbij je 250 gram kan kopen voor €8,02.

Dit zijn denk ik wel de voornaamste producten en merken die wij gebruiken op bijna dagelijkse of wekelijkse basis. Qua zonverzorging heb ik echt héél veel merken al geprobeerd en vind diverse merken aanraders. Wellicht daar eens een artikel aan wijden, onze favoriete zonnebrandcrème? Ik ben nogal kieskeurig namelijk en het heeft even geduurd voordat ik het kaf van het koren kan scheiden.

Welke producten gebruiken jullie graag?

Liefs,

Elise Joanne