DSC 8429 - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

Een behoorlijke tijd geleden, aan het begin van het voorjaar, kwam ik het een – voor mij – nieuw merk tegen die de Ici Paris verkoopt, genaamd Evoka. Ik leerde dit merk kennen tijdens een uitgebreide persevent van Ici Paris zelf. Ik was, in alle eerlijkheid, meteen opslag verliefd! Maar door de hoeveelheid producten en pakketjes die ik kreeg in de tijd erna, ben ik het ook weer glad vergeten. Tot vorige week! Ik graaide in mijn ‘nog te reviewen’ – bak en kwam een mooie blauwe fles tegen die ik meteen in de douche zette om goed uit te testen. Ik review vandaag een simpele maar een ontzettende aanrader in de Douche Foams categorie, De Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam.

Evoka - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

Sinds januari van dit jaar is Evoka in de schappen komen te liggen, vooralsnog een relatief nieuw merk. Evoka moet een exclusieve, doch betaalbare, nieuwe verzorgingslijn zijn die de zintuigen uit om zich via exotische rituelen te laten meevoeren. Evoka neemt je mee van de stranden van de Middellandse Zee tot het wilde hart van Afrika.

Er zijn in totaal vijf verschillende lijnen verkrijgbaar, die ik elk – na ze grondig geroken te hebben, elk ontzettend lekker vind! Het zijn:

♥Mayan Spirit
♥African Dream
♥Oriental Nights
♥Mediterranean Breeze
♥Tropical Paradise 

Binnen elke lijn kan je verschillende producten kopen, eigenlijk doet het mij een beetje denken aan de Rituals. Je hebt Douche Foams, Geurstokjes, Badschuim, Body Scrub etc. Zelf vind ik de Douche Foams de echte aanraders, een beetje de pronkstukjes die het kopen echt waard zijn.

♥Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam

DSC 8442 - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

DSC 8428 - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

DSC 8431 - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

DSC 8432 - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

DSC 8437 - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

De Douche Foams komen in een uiterlijk dat mij doet denken aan de jaren ’70 maar dan met een chique twist. Simpel, met een kitsch randje door de felle kleuren met een glansje. De ingrediëntenlijst start, zoals vrijwel altijd, met de aanwezigheid van SLES. Daarnaast zit er wat parfum in en een klein beetje alcohol. Qua ‘goede’ ingrediënten, verzorgde oliën of extracten vind ik niet dat het een geweldige lijst is.

Maar nu twee aspecten die ik waanzinnig belangrijk vind – na de ingrediënten, die voor mij in Douche Foams gewoon ondergeschikt zijn.. – de geur en de substantie! De geur is ontzettend rijk! Wauw.. je blijft hem ook waanzinnig lang ruiken, zonder dat het dominant of onprettig wordt. Wel denk ik dat je van deze geur moet houden, hij is licht kruidig en vrij unisex; Boris zou hem ook lekker kunnen vinden. Nu zegt dat vrij weinig in zijn geval want hij gebruikt mijn producten geregeld, maar jullie begrijpen wat ik bedoel ;).

Het schuim is niet zoals een scheerschuim; een scheerschuim-achtige Douche Foam begint als een gel en wordt door de warmte van de huid een dikke schuimige laag. De versies van de Kruidvat hebben dat bijvoorbeeld. Deze versie is meteen een flinke schuim, een zachte goedheid die rijk en fluweelachtig aanvoelt maar toch stevig is. Een kleine dot op de knop geeft een énorme hoeveelheid wolkjes!

DSC 8425 - Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam Review

Zelf vind ik dit en hele lekkere geur, ondanks dat hij zwaarder en kruidiger is dan ik normaal gewend ben. Het schuim zelf vind ik waanzinnig lekker en hij werkt gewoon erg fijn, zuinig ook! De ingrediënten zijn absoluut niet optimaal, maak daarin een keuze of je dat storend vind. In Douche Foams vind ik dat – persoonlijk – minder erg. Ik zou de versies eens besnuffelen als je weer in de Ici Paris bent. Het is een merk wat wellicht niet heel erg opvalt, maar wel even het ruiken waard is. Mijn absolute aanrader? De Oriental Nights! Met deze mediteraanse versie als mooie tweede. De prijs is zeer acceptabel, het product doet niet onder voor het merk Rituals in geur, schuim of ingrediënten en is net iets goedkoper.

De Evoka Mediterranean Breeze Shower Foam kost €7,95 en bevat 250 ml. Evoka is exclusief verkrijgbaar bij de Ici Paris in de fysieke winkels en online.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.