DSC_0316

Gezicht- en lichaamsverzorgingsproducten zonder parabenen, SLS, SLES, Alcohol én met natuurlijk ingrediënten worden steeds populairder. Het liefst is alles zo ‘groen’ mogelijk en niet op dieren getest. Nu vind ik dat laatste enorm belangrijk maar niet altijd dat eerste. Ikzelf heb geen problemen met een beetje siliconen of parabenen maar als er producten zijn die zonder kunnen komen én mijn hart weten te veroveren; waarom dan ook niet? Vandaag review ik een natuurlijk lijn voor gezicht en lichaam, de Earth Line Vitamine E – Bath and Shower & Gezichtsscrub. Een voor mij geheel nieuw merk maar mijn liefde voor vitamine E maakte mij dubbel zo nieuwsgierig. Kijk je mee?

DSC_0289

DSC_0290

Soms is het niet alleen een kwestie van kiezen voor producten waar geen allergie veroorzakende ingrediënten in zitten, maar is het een must voor sommige mensen. Parrafine, parfum, kleurstoffen en parabenen kunnen zorgen voor irritatie. En wat er op de huid gesmeerd wordt, wordt ook opgenomen in de rest van ons lichaam. Reden voor Earth Line om alleen de meest zuivere ingrediënten te gebruiken.

Earth Line heeft twee producten ter beschikking gesteld, de Earth Line Vitamine E Bath & Shower en de Earth Line Vitamine E Gezichtscrub.

Beide producten komen in een mooie maar simpele doos wanneer je ze samen besteld. Beide geleverd in een kartonnen omhulsel waar de uiteindelijke tube of flacon zit. Je kan al van mijlen afstand ziet dat het hier gaat om ‘groene’ producten; simpel en clean, niet uitgesproken mooi maar doeltreffend. Ik behandel ze beide hieronder apart!

 ♥Earth Line Vitamine E Bath & Shower 200 ml €14,95

DSC_0299

DSC_0320

DSC_0314

DSC_0311

DSC_0322

DSC_0324

De ingrediëntenlijst ziet er uit zoals de verpakking belooft; veel natuurlijke ingrediënten zonder poespas of gedonder wat er niet in hoort. Voor dames met gevoelige huidjes, snelle irritaties of allergieën; dit product is speciaal ontwikkeld voor jullie. Niet getest op dieren en met alleen natuurlijke ingrediënten.

Het product zelf zit in een handige en hygiënische pompflacon. Het staat altijd wat klinisch zulke verpakkingen, maar handig is het wel. De substantie is licht en zacht en bijna gelei-achtig; bijzonder. Hij smeert lekker uit over het lichaam en schuimt redelijk gezien het feit dat er geen SLES in zit. Maar de geur is nog wel het meest bijzonder; hij ruikt in mijn opinie niet bepaald lekker; hij is ontzettend kruidig en het lijkt alsof er een geheel potje achinea in de fles gestopt zit. Nee, absoluut niet prettig. Ja, als je een overgevoelige huid hebt, allergieën of irritaties ben je allang blij met dit product maar personen zoals ik, die nergens last van hebben; doe mij maar een lekker geurtje.

♥Earth Line Vitamine E Gezichtscrub 100 ml €13,95

DSC_0304

DSC_0305

DSC_0309

DSC_0335

DSC_0337

DSC_0340

Ook deze ingrediëntenlijst is net zo eervol als haar bovenstaande zusje. De scrub komt in een nette en simpele tube met draaidop. Een klikdop is handiger! De scrub zelf is een lichte en zachte (witte) substantie met oranje scrubkorreltjes. Deze scrubkorreltjes zijn niet van plastic trouwens, dat zou ook niet passen in de lijn der verwachting natuurlijk. De scrub is zacht en prettig en heb ik de laatste week graag gebruikt. Maar dat is inderdaad alleen vanwege de prettige werking en resultaat (lekker mild) maar absoluut niet vanwege de geur. Ook hier is het alsof iemand een kruidentuintje in een flesje heeft weten te stoppen. Niet plezant.

DSC_0320

Heb je last van allergieën? Van irritaties? Van gevoeligheden? Wat vervelend! Er zijn maar weinig producten die je kan gebruiken in jouw geval. De Earth Line Vitamine E – Bath and Shower & Gezichtsscrub biedt uitkomst! Hij is gemaakt van puur alleen natuurlijk ingrediënten zonder de poespas die onnodig is én die zorgt voor de lastige irritaties. Het zijn prettige producten voor een leuk prijsje. Maar ikzelf, iemand die geen last heeft van al de bovenstaande klachten, vind het niet per se nodig dit te gebruiken. Natuurlijk kan je dat alsnog doen, je hoeft geen last te hebben van kwaaltjes om dit soort producten te gebruiken. Maar waarom is het onmogelijk om dergelijke producten met een lekker geurtje te verkopen? Op deze manier gebruik ik de producten niet graag omdat mijn neus simpelweg ‘nee’ zegt tegen deze onprettige geur. Het is een prettig product, maar op dit moment gebruik ik liever versies die hetzelfde kunnen bieden qua ingrediënten maar die iets lekkerder ruiken.

De Earth Line Vitamine E – Bath and Shower & Gezichtsscrub is te koop via de website van Original Cosmetics.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.