DSC 1582 1024x678 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

Afgelopen week was ik in Amsterdam voor om The Beauty Editor winkel te bezichtigen. Dit is de eerste en enige fysieke winkel in Nederland die het populaire merk Huda Beauty verkoopt. Ik kende het van horen zeggen maar verder was ik wel een beetje spuit elf. Ik kreeg een mooi lipsetje van die merk mee naar huis en ik dacht, laat ik weer eens hem reviewen zoals ik voorheen altijd deed! Kijk je mee?

DSC 1584 1024x678 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

DSC 1599 1024x678 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

DSC 1588 1024x678 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

DSC 1586 1024x678 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

Mijn eerste kennismaking met Huda Beauty is positief maar wel viel mij meteen iets op; dit merk is écht voor de dames die houden van felle kleuren, heftige tinten en die dit als hobby of (semi-)professioneel doen. Het zijn werkelijk prachtige oogschaduws in de palettes maar ik zou hier en daar een tintje gebruiken, niet zoals het eigenlijk ‘bedoelt’ is. Sowieso startte Huda Beauty als wimpermerk en dat is later uitgegroeid tot meer. De lipproducten spreken mij wel enorm aan omdat ik houd van goed potloodje en liquid lipstick. Zeker de kleuren die Huda verkoopt.

Ik review vandaag twee items, de Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour, beide in de kleur Trendsetter. Die horen dus bij elkaar en dienen onder elkaar gedragen te worden. Nou ja, dat hoeft niet natuurlijk! Ik gebruik vaak een potloodje als een lipproduct zonder er iets overheen te doen dus dat kan gewoon. Nu gebruik ik ze wel over elkaar.

De verpakking is clean en aantrekkelijk, geen enorme poespas maar wel vrij ‘jong’.

DSC 1603 1024x678 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

DSC 1613 1024x678 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

DSC 1646 1024x678 2 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

DSC 1636 1024x678 2 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

DSC 1628 1024x678 2 - Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick & Lip Contour Review

De eerste close-up foto bevat alleen het potlood, de twee onderste allebei.

De kleur Trendsetter is écht een bruine tint, wauw! Ik had verwacht dat hij iets meer roze in zich zou hebben of dat hij iets meer naar nude zou neigen maar hij is absoluut bruin te noemen. Ik houd ervan, ik heb ook het idee dat ik het goed kan hebben. Wel vind ik hem héél opvallend, het is niet eentje die ik zomaar op zou doen. Hij maakt mijn lippen ook nog voller lijkt het wel. Het potlood is zacht, maar stroef en zeker matte. Dekt énorm goed, belachelijk gewoon. De swatch op mijn hand wilde er niet af komen zonder een remover op oliebasis. De liquid lipstick is iets zachter, net iets minder droog maar hij droogt wel droog op. Wil je dus echt voor matter dan mat gaan? Gebruik alleen het potlood. Wil je nog iets van ‘beweging’ op de lippen? Doe er dan de liquid lipstick overheen. Het zit naderhand muurvast voor meerdere uren en maaltijden, het is geweldige kwaliteit. Hij voelt ook niet onprettig aan, alsof je iets op je lippen geplakt hebt. Dat heb ik behoorlijk vaak met liquid lipsticks en ook dat ze na een tijdje gaan ‘korrelen’, wat ik erg onprettig en zelfs vies vind. Deze hebben dat totaal niet.

Ik ben echt heel enthousiast! Misschien nog wel meer over de producten dan specifiek over de kleur want die vind ik mooi maar is niet mijn nieuwe favoriet. Ik heb wel mijn oog laten vallen op een oudroze en fuchsia tint die goed bij mij passen denk ik. Ik gok dat er wel een potloodje aan mijn collectie toegevoegd zal worden en onderhand moet een product echt goed zijn wil ik mijn huidige favorieten aanvullen of vervangen. De prijzen zijn aan de hogere kant maar je zit dan ook in een beter segment make-up. Wel vind ik ze zeer betaalbaar en absoluut goed in verhouding met de kwaliteit.

De Huda Beauty Long Lasting Matte Liquid Lipstick kost €21,95 en de Lip Contour kost €17,95. Nette prijsjes voor een buitenlands, exclusief en kwalitatief sterk merk. Ik heb de prijzen absoluut hoger gezien. Je kan in de fysieke winkel in Amsterdam, aan de Herengracht 447 zelf swatchen mocht je in de buurt zijn maar je kan natuurlijk ook het online bestellen, hartstikke handig. Natuurlijk ook bij andere webshops, buitenlandse webshops, zoals Sephora.

Liefs,

Elise Joanne