DSC 0596 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

Soms heb je zin in een nieuw lakje, eentje die geen standaard glansje bevat of substantie, iets wat nieuw is en wat de nieuwsgierigheid opwekt. Vandaag review ik nieuwe producten uit de Essence collectie die deel uitmaakt van de vaste collectie, geïntroduceerd voor afgelopen najaar. Van alle producten zijn er enkele nagelakjes uitgekomen, waarvan twee Essence The Satin Nail Polish versies. Tijdens het shoppen viel mijn oog ook op de Essence Nail Art Sparkle & Sand Top Coat. Beide review ik vandaag!

DSC 0616 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

Er zijn dus meerdere nagelproducten uitgekomen, maar ik wilde nieuwe lakjes die zouden passen bij het aankomende seizoen en lekker draagbaar voor elke dag, bij bijna elke outfit. De enige kleuren die mij aanspraken waren ‘The Satin’ versies, waar er maar twee van zijn uitgebracht. Alsnog maakt het gewoon deel uit van de Colour & Go collectie, waarbinnen elk nagelakjes van Essence valt. Je hebt deze lijn en daarnaast ook nog ‘The Matt‘ en ‘The Suede‘. Deze kleuren hebben een satijnen finish, net even iets anders dan de anderen. De twee hebben de namen Dare To Kiss #188 & New York City Call #189 gekregen.

DSC 0624 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

Essence heeft veel verschillende Nail Art producten en speciale Top Coats. Ik ben dol (echt verschrikkelijk dol) verliefd op zandstructuren in nagelak, zeker in de herfst draag ik dat enorm graag. Tot mijn grote enthousiasme zag ik dat Essence een Top Coat verkocht waarmee ik élk lakje om zou kunnen toveren tot een zandje. Ik testte hem meteen met haar twee zusjes die ik hierboven al beschreef.

♥Essence Colour & Go – The Satin – Dare To Kiss #188

DSC 0237 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

Een prachtige zachtroze/oudroze kleur met een satijnen glans. Mooi draagbaar voor elke dag maar toch ook bijzonder genoeg om mooi te zijn. Hij dekt perfect met twee laagjes.

♥Essence Colour & Go – The Satin – New York City Call #189

DSC 0200 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

Een favoriet voor mij! Het is een soort sjiek-de-friemel nude kleur met een bruine ondertoon en zilveren glans. Dekt wederom perfect met twee laagjes.

♥Essence Nail art Sparkle Sand Top Coat – I Feel Gritty

DSC 0600 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

DSC 0241 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

DSC 0227 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

Deze top coat doet inderdaad precies wat hij moet doen, hij voorziet elk lakje van een zandstructuur. Waar hij, bij het aanbrengen ervan, alleen lijkt glitters te vertonen, worden die ‘glitters’ uiteindelijke de structuur zelf en wordt hij ook matter. Grappige combinatie! Wanneer je de eerste laagjes van je favoriete kleur droog laat worden, kan je de top coat aanbrengen. Door de structuur droogt hij vrij snel.

DSC 0596 - Essence 'The Satin' Nail Polish & Sparkle Sand Review

Ik was eerst helemaal niet zo enthousiast over de Essence Colour & Go kleuren, ze trokken mij gewoonweg niet. Maar na ik vaker nagellak te hebben geprobeerd, ben ik ontzettend tevreden over de kwaliteit. De meeste zijn enorm goed dekkend, drogen snel op en hebben een fantastisch klein prijsje. En de kwastjes zijn énorm prettig; lang, vol en rond afgesneden voor precisie bij je nagelbed. De nieuwe lakjes van ‘The Satin‘ vind ik leuk, een mooie afwerking en toegankelijke kleurtjes. Draagbaar voor elke dag en goed passend in de herfst. De Sparkle & Sand Top Coat vind ik ge-wel-dig leuk! Ik heb hem na het schrijven van deze review vaak gebruikt, op allerlei verschillende lakjes van verschillende merken en hij maakt er elke keer een mooie structuur van. Ook een bijzondere structuur, want hij is mat én licht glitterend tegelijkertijd. Ze blijven enkele dagen goed zitten.

De Essence Colour & Go The Satin nagellak kosten €1,69 per stuk en bevatten 8 ml. De Essence nail Art Top Coat kost €1,99 en bevat tevens 8 ml.

Liefs,

Elise Joanne