DSC 1693 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

Je gezicht reinigen elke avond (en ochtend) is enorm belangrijk, of je nou wel of geen make-up draagt. Je huid moet schoongemaakt worden na een dag viezigheid van buitenaf, op welke manier dan ook. De meeste vinden het een vervelend klusje, maar wat als het nou zo simpel kan zijn als een doekje over je gezicht halen en voila, je bent klaar? Zou dat schelen? Ik review vandaag de MakeUp Eraser, een ‘cloth’ wat precies dat moet bewerkstelligen zonder enig product of gedoe! Werkt ‘t ?

DSC 1703 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

DSC 1701 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

The MakeUp Eraser komt in verschillende kleuren namelijk roze, blauw en zwart. Ik heb de roze toegestuurd gekregen en vind dit wel een heerlijk kek kleurtje! Het enige wat in de verpakking zit is het doekje want je hoeft namelijk alleen maar dit exemplaar te gebruiken om zelfs de zwaarste make-up van je gezicht af te halen. Maar serieus, zonder product? Blijkbaar! Het enige wat je hoeft te doen is het doekje vochtig te maken met lauwwarm water en je kan hem daarna al gebruiken.

DSC 1697 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

DSC 1693 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

DSC 1713 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

DSC 1709 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

Toen ik hem ging testen had ik véél make-up op, expres. Ik wilde hem immers écht testen. Ik maakte hem nat en ben aan de slag gegaan. Met zachte en ietwat duwende bewegingen ging ik met het doekje langs mijn huid. Het doekje zelf is zacht maar ook wat stroef bij gebruik door het water.

Mijn gezichtsmake-up haalt hij er gemakkelijker van af dan oogmake-up, dat is natuurlijk donkerder en zwaarder. Ik vond het geen onprettig gevoel om het doekje zo te gebruiken, het werkt zelfs vrij snel maar je moet alsnog wel wat moeite doen. Ik was tien minuten verder toen ik mijn hele gezicht had schoongemaakt dus nee, sneller dan een andere reiniger vind ik het niet perse. Mijn oogmake-up haalde hij er wel vrij goed af, en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Zelfs de mascara gaf goed mee en kwam ‘los’. Wel moest ik daar wat meer tijd aan besteden omdat ‘boenen’ nooit goed is. Omdat er geen reiniger op het doekje zit gaat het dus wat langzamer maar he, het lukt wel.

DSC 1715 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

DSC 1717 800x530 - Gezicht Reinigen met een Doekje? The Makeup Eraser Review

Mijn huid is naderhand op het oog schoon maar dat wilde ik natuurlijk ook wel even testen door nog eventjes een ‘echt’ reinigingsdoekje over mijn gezicht en ogen te halen. Kwam er nog wat van af? Ja, maar niet veel! Een klein beetje foundation en mascara kwam er nog mee, meer niet.

Mijn huid voelde wel echt schoner na gebruik van het simpele Nivea doekje omdat de MakeUp Eraser niet heel ‘fris’ aanvoelt. De reden dat ik ook mijn make-up er af haal in de avond – naast de logische en evidente redenen – is dat het lekker fris, schoon en fijn aanvoelt voordat ik in bed stap. Ik was de dag van mijn gezicht, fijn! Dat frisse gevoel krijg je niet van de MakeUp Eraser vind ik en dat is jammer. Hij werkt beter dan ik had verwacht dat moet ik absoluut toegeven; zelfs oogmake-up haalt hij vrij goed weg, bijna alles zelfs. Wel is dit niet heel prettig, want je moet ietwat wrijven.

Ik zou dus zelf dit doekje eerder gebruiken met een gezichtsreiniger zoals Purity made Simple van Philosophy of de Cleansing Balm van Clinique (hier komt binnenkort review van!). Net even iets extra’s op het doekje, dan glijdt en reinigt het net even wat makkelijker en mijn huid vind dat wel zo prettig. Zorgt er voor dat het wat sneller gaat. Kijk, je kan ook zonder product het doekje gebruiken – zeer goed zelfs – maar met zware make-up heeft het toch wat hulp nodig. Beter voor je huid ook! Boenen is écht niet goed. Met lichte make-up gaat het al een stuk sneller en is het goed te doen.

De MakeUp Eraser gaat zo’n 1000 wasbeurten mee en dat is dus precies wat je doet na gebruik; lekker bij de was gooien. Ik zou dat zelf niet elke keer doen hoor, hij kan prima na een goede spoelbeurt weer mee. Op vakantie is het erg handig zo’n doekje, neemt lekker weinig ruimte in beslag. Een grappige uitvinding, dat moet ik het nageven!

De MakeUp Eraser is te koop bij de Douglas en Bol.com voor o.a. €23,95.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.