DSC 0678 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

Fijne budget scrubs, die vind je nog niet zomaar. De scrubs die ik bijna dagelijks gebruik zijn zeker wel €15,00 per pot of tube. Dit zijn zeker geen kleine prijsjes en ook ik was eigenlijk wel benieuwd naar de meer betaalbare varianten. Vandaag review ik twee scrubs voor jullie die beide onder de €5,00 zijn en gemakkelijk verkrijgbaar bij de Etos en de Kruidvat. Kijken jullie mee?

Ik review vandaag de Etos Shower Scrub en de Kruidvat Douche Scrub Peeling. Beide kosten een paar euro, maar zijn ze ook prettig in gebruik? Ik stel geen enorme grote eisen aan een scrub, zolang er niet te veel alcohol in zit, de scrubkorrel prettig aanvoelt en de geur prettig is, dan ben ik al snel tevreden.

Etos Shower Scrub €2,99 (200 ml)

DSC 0254 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

DSC 0265 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

De Etos Shower Scrub komt in een witte flacon met geel kleurige details. De flacon is praktisch vanwege de klikdop en daarnaast is hij ook nog eens hygiënisch, je hoeft er namelijk niet met je handen te graaien in een pot. Het uiterlijk is vrij saai maar ik vind het zeker niet goedkoop ogen. Natuurlijk word ik niet bedolven onder een -sjiek de friemel- gevoel, maar ik krijg ook geen cheap ass kriebels van het uiterlijk.

DSC 0270 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

Met de ingrediënten is niet héél veel mis. Eigenlijk zijn de ingrediënten precies wat je kan verwachten van een ‘goedkope’ scrub. Er zitten parabenen, SLS en alcohol in de scrub. Daarnaast is er hier en daar een verzorgende bestanddeel te vinden zoals shea boter.

DSC 0277 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

DSC 0280 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

Het grappige van deze scrub is dat hij iets deed wat ik totaal niet verwachtte! De scrub begon te schuimen onder de douche! Nu moet je niet denken aan een schuimbad o.i.d. maar een lichte doucheschuim is hij zeker! De scrub voelt en ruikt licht naar honing en vanille. Absoluut niet overheersend zoet of chemisch. Eigenlijk is het een hele prettige en alledaagse scrub. Daarnaast is de substantie ook erg prettig, de scrubkorrel is namelijk niet te grof.

Kruidvat Douche Scrub Peeling €2,59 (200 ml)

DSC 0678 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

DSC 0684 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

De Kruidvat Douche Scrub flacon doet me een beetje aan de jaren ’70 denken met die bruintinten. Ik vind het uiterlijk niet zo mooi! Maar, indien de inhoud wel prettig is, dan is dat haar te vergeven. Ook deze scrub komt in een praktische flacon met een klikdop.

DSC 0691 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

Ook bij deze scrub zijn er bestanddelen die minder leuk zijn zoals SLS, alcohol en parfum. Daarnaast bevat hij ook minder ‘verzorgende’ bestanddelen dan haar bovenstaande zusje. Jammer! Daarnaast zie ik toch echt geen shea boter staan, en de beschrijving zegt toch echt dat dat er in zit..!

(Bezoekster Lidewij wees mij erop dat ‘Butyrospermum Parkii Butter’ shea boter is. Er zit dus wel degelijk in de scrub aan ingrediënten wat de voorkant belooft, gelukkig! Dank je Lidewij!) 

DSC 0695 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

DSC 0698 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

De substantie van de Kruidvat Shower Scrub Peeling is vrij stug en lobbig. De scrubkorrel is ontzettend klein en fijntjes. Voor een gezichtsscrub vind ik dat absoluut geen probleem, maar voor het lichaam? De scrub is meer een exfoliërend product en dan merk je. Hij is zeker niet onprettig in gebruik, maar ik had hem het liefst meer als een scrub gezien. De geur is heerlijk neutraal. Af en toe krijg je een vleugje shea boter in je neus en dat is een heerlijke geur, vooral voor in de herfst en de winter.

DSC 0685 800x530 - Etos & Kruidvat Budget Scrub Reviews

De Etos Shower Scrub vind ik ontzettend prettig in gebruik! Ja, er zit eigenlijk te veel bestanddelen in die er voor zouden moeten zorgen dat ik niet zo enthousiast ben, maar voor die prijs ben ik dat wel! Er is eigenlijk heel weinig mis met deze alledaagse scrub. Wellicht is het dat ‘alledaagse’ wat er nog het meest mis mee is..

De Kruidvat Shower Scrub is op zich een prima product voor de prijs die je betaald en de kwaliteit die je krijgt. De scrubkorrel is wel veel te lafjes en de bestanddelen bevatten eigenlijk niks “goeds”. Maar de shea boter geur is erg prettig, maar waar komt deze geur vandaan aangezien er geen shea boter in de scrub zit?! Producten die liegen, daar houd ik niet van!

Beide producten zijn een koopje een keertje wel waard, maar mijn hart maakt geen enthousiaste vreugdesprongetjes!

Zouden jullie de bovenstaande varianten voor die kleine prijsjes een keertje proberen?

Liefs,

Elise Joanne