IMG 8256 2880x2160 2 scaled - De voordelen van een Shampoo Bar, en hoe gebruik je 'm?

Shampoo Bars! Ik heb ze vaker zien liggen, vaker geroken en vaker vastgehad. Maar nog nooit gebruikt. En eigenlijk mij er ook nooit in verdiept. Tot ik een tijdje geleden twee versies van HappySoaps opgestuurd kreeg dus ik heb een ouderwetse review gemaakt met wat achtergrondinformatie, want waarom is zo’n dingetje nou een enorme hype?

IMG 8258 1 1964x2619 1 scaled - De voordelen van een Shampoo Bar, en hoe gebruik je 'm?

Waarom Shampoo Bars?

Ik kreeg van HappySoaps twee stuks opgestuurd om te proberen en in alle eerlijkheid? Ik had er nog nooit eentje gebruikt. Shampoo in vaste vorm, gekkigheid. Toch? Of niet? Nou, er zitten een aantal mooie voordelen aan Shampoo Bars, als eerste het feit dat er geen plastic verpakking omheen zit. Ik kreeg een Shampoo Bar van HappySoaps opgestuurd in een kartonnen verpakking gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast is duurzaamheid een dingetje, want met één Shampoo Bar kan je zo’n 100 wasbeurten mee doen, gemiddeld. En één Shampoo Bar staat gelijk aan drie plastic flessen shampoo á 250 ml. Een plasticvrij product dus, om die enorme plasticsoep beetje bij beetje tegen te gaan. Mochten onderwerpen zoals duurzaamheid en milieu je aanspreken dat zijn dergelijke producten echt het ontdekken waard.

IMG 8261 2880x2160 1 scaled - De voordelen van een Shampoo Bar, en hoe gebruik je 'm?

De producten zijn daarnaast vegan, dierproefvrij, palmolie vrij en handgemaakt in Nederland. Vooral dat laatste vind ik ook leuk, steun je lokale ondernemer!

Voor mij zijn Shampoo Bars nieuw en ik heb natuurlijk speciale shampoo nodig voor mijn grijze haren, ik wil liever niet weer te snel naar de kapper. Maar, ik heb ze logischerwijs wel getest. Het is even wennen moet ik zeggen, het schuim is wat minder heftig en ‘vol’ dan je gewend bent. En mijn haar is heel erg gewend aan SLES en SLS, de Shampoo Bars van HappySoaps bevatten dat dus niet. Eigenlijk heel positief maar dat betekent ook een ontwenningsperiode logischerwijs.

IMG 8273 2880x2160 1 scaled - De voordelen van een Shampoo Bar, en hoe gebruik je 'm?

De twee versies van HappySoap die ik opgestuurd heb gekregen zijn de Chamomile Down & Carry on Shampoo Bar en de La Vie en Rose Shampoo Bar, beide 70 gram en kosten beide €8,75. Deze Shampoo Bars gaan gemiddeld 90-110 wasbeurten mee.

De Chamomile is speciaal gemaakt voor natuurlijke en geverfde blonde haren en ruikt – logischerwijs – naar kamille. Fris en ook zacht. Geschikt voor een geïrriteerde hoofdhuid en beschadigd haar. Kamille werkt kalmerend natuurlijk! Deze vind ik heel lekker ruiken, helemaal mijn ding.

IMG 8274 2880x2160 1 scaled - De voordelen van een Shampoo Bar, en hoe gebruik je 'm?

De La Vie en Rose is geschikt voor alle haartypes. In een felroze jasje zit de geur van rozen. Daar moet je van houden, simpel als dat. Ikzelf hou hier minder van maar ik vind hem wel prachtig, haha. In elke bar zit shea boter, quinoa en olijfolie trouwens. Shea boter voor het verzorgende, quinoa om je haar te voeden en te versterken en olijfolie vanwege de antioxidanten en om je haar niet ‘droog’ te laten worden. Hij maakt je haar tegelijkertijd niet vet, wel een voordeel natuurlijk, het blijft olijfolie.

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

Wrijf met natte handen de Shampoo Bar tussen je handpalmen zodat er schuim ontstaat. Gebruik het schuim om je haren in te zepen, masseer het zorgvuldig door je haren zoals je met elke shampoo zou doen. Vergeet je hoofdhuid niet! Wanneer je je haren masseert en tevens je hoofdhuid, dan zorg je ervoor dat alle vettigheid en viezigheid vrijkomt. Pas dan is je haar écht schoon.

Hoe bewaar je een Shampoo Bar?

Het is wijsheid om de Shampoo Bar in een bakje buiten je douche te bewaren, in ieder geval op een droge plek. Anders heb je kans dat hij langzaam wegsmelt en dan is ‘ie sneller op, zonde! Het helpt ook om je Shampoo Bar in kleinere stukken te hakken, dan weet je zeker dat hij lang meegaat. Doe niet perse een deksel op het bakje waar je de bar in laat drogen, het heeft juist wat zuurstof nodig.

Heel leuk om kennis te maken met een Shampoo Bar! Deze zijn dus van HappySoaps, verkrijgbaar in hun webshop. Je hebt voor elk haartype eentje beschikbaar en ze hebben ook Body Bars, natuurlijke deodoranten en je kan items ook kopen in bundels en abonnementen zodat het voordeliger is.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel bevat artikelen opgestuurd ter review.