DSC 0452 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Vandaag een grotere review van meerdere zomerse parfums. De geuren die ik gebruik in de zomer zijn heel anders dan in de winter op een enkeling na. Ik houd van lichter, frisser, en een stuk minder dominant dan wanneer het kouder is. Ik kijk vandaag beter naar een gouwe ouwe, de Davidoff Cool Water Woman, een moderne rakker in de vorm van Eternity Summer by Calvin Klein en een prachtige rode diamanten versie genaamd Roberto Cavalli met Paradiso Assoluto. Kijk je mee?

Davidoff Cool Water Woman Pacific Summer Edition – Eau de Toilette

DSC 0462 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Het flesje is zoals wij eigenlijk wel gewend zijn van Davidoff; blauw en kogelvormig. Saai of eigenlijk heel handig om telkens voor hetzelfde design te kiezen? Het zorgt er wel voor dat je weet dat het een Davidoff betreft, simpel als dat. Ik heb het uiterlijk nooit heel mooi gevonden, maar wel heel passend bij de inhoud.

Deze lichte en luchtige vrouwelijke geur begint met een fruitig-aquatische meloennoot die fuseert met een sappig akkoord van ananas en koele mint voor een frisse boost energie. De topnoot versmelt in een verfijnd boeket van lelietjes-van-dalen voor een zacht, bloemig hart. Tenslotte geeft een vleugje iriswortel de geur haar sensuele signatuur.

DSC 0464 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

De geur opent heel fris maar met een behoorlijke scherpe toon. Overheersend eigenlijk wel en dat is bijna altijd zo met de Cool Water geuren. Alsof je móet beleven dat het echt een hele frisse geur is voordat je er van mag gaan genieten. Dat valt te wijten aan de mint die er in verwerkt zit. De lelietjes-van-dalen vormt het constant kloppende hart, de enige warmte die er in zit komt van deze bloemetjes. Dat zorgt ervoor dat er na enkele minuten een zachtheid naar voren kom. De scherpe randjes gaan er uiteindelijk wat vanaf.

DSC 0473 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Het is geen ingewikkelde geur en ik blijf er voor mijzelf bij dat het nooit een favoriet zal worden. Ik vind de noten vrij plezant klinken en het idee altijd erg leuk maar ik word er nooit enthousiast van. Hij mist wat souplesse, wat verfijning. Ik ken vrouwen die dol zijn op Davidoff, in elke vorm en ik weet dat de echte liefhebber ook deze zou kunnen waarderen.

Davidoff Cool Water Woman Pacific Summer Edition – Eau de Toilette €40,62 – 100 ml

Calvin Klein Eternity Summer Eau de Parfum

DSC 0487 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Elk jaar komt onze Calvin Klein uit met meerdere geuren voor de lente en de zomer. Ook meerdere geuren die wij al kennen maar elk jaar wordt hij (of zij?) weer in een ander jasje gestopt. Zo ook met de Eternity Summer. Deze versie ziet er hetzelfde uit als degene in de jaren hiervoor; strak, groot en ook ietwat lomp. De kleur moet het geheel een wat zachter en ook vrolijke uitstraling geven en dat zijn deze keer de kleuren geel en blauw geworden. Strand in een flesje dus!

Topnoten: Steranijs, Bergamot en Woestijnroos
Hartnoten: Osmanthus, Waterakkoord en Saffraan
Basisnoten: Olibanum, Sandelhout en Huidmusk

DSC 0482 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Hij opent zacht, licht zoet en bijna lieflijk. Na enkele seconden komt er een kleine frisheid de hoek om kijken en die is zeer welkom, dat maakt het geheel harmonieus en vriendelijk. De geur ontwikkelt niet lang door en dit zijn de momenten in geurbeleving die je krijgt. Dat is niet erg, dat maakt het wel heerlijk duidelijk. Eternity Summer is dit jaar een geur waar geen zoetheid in zit die het geheel een rijke warmte geeft. De kleine zoete noot die je ruikt is afkomstig van de woestijnroos en hij is wat verlegen. Nadat de geur zich heeft kunnen ontwikkelen komt er duidelijk de basis naar voren die gevormd wordt door de sandelhout, daardoor ruikt hij net even wat eleganter.

DSC 0497 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Het is een simpele maar hele duidelijke Calvin Klein geur. Fris met de nodige houtnoten wat hem meteen wat zwaarder maakt. Ja, ergens is het een zomerse geur omdat hij zo opent maar hij blijft hangen als een warmere en straffere variant. Hij is niet zo sprankelend als dat ik degene uit 2015 vond, door de lichte warmte en zoetheid prefereerde ik die wel meer.

Calvin Klein Eternity Summer Eau de Parfum €54,95 – 100 ml

Roberto Cavalli Paradiso Assoluto Eau de Parfum

DSC 0452 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Twee jaar geleden lanceerde Roberto Cavalli Paradiso een nieuwe geurenlijn die het Italiaanse dolce
vita omvormde tot een waar paradijs op aarde. Groots, dominant, aanwezig, kleurrijk en héél sensueel. Roberto zette zichzelf weer op de kaart en je kon niet om hem heen. Roberto heeft besloten opnieuw dit pad te bewandelen en heeft deze keer gekozen om de mediterrane bloemen eens beter te bekijken. Het flesje waar de bloemige substantie in zit is een schoonheid, absoluut sprankelend! Ook een beetje (erg) kitsch, maar ik houd daar wel van.

Topnoten: Roze peper en Wisteria
Hartnoten: Wilde jasmijn en Rode lelie
Basisnoten: Vanille, Sandelhout en Patchouli

DSC 0455 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Wauw, bloemen! Dat is het eerste wat ik ruik. Een sprankeling, een dosis vol heftige en aanwezige bloemen. Ik ruik in de eerste paar seconden al de patchouli en de rode lelie en de jasmijn. Maar er zit een kracht achter en die komt heel duidelijk van de roze peper. Gelukkig is het niet straf maar juist heel welkom, het is juist dat wat de sprankeling geeft. Na enkele minuten komt de sandelhout naar voren en dat is een hele fijne basis. Wel zorgt dat er duidelijk voor dat de hele geur warm is en er weinig frisheid naar voren komt. Vaak vind ik een nootje die niet zacht is of warmte bevat wel prettig in een geur maar ik vind het nu allerminst storend. De vanille geeft het een zoetje en dat is meer dan voldoende.

DSC 0457 1024x678 - 3 x Zomerse Geuren van Calvin Klein, Roberto Cavalli & Davidoff

Een mooie geur, eentje waar je absoluut van moet houden omdat het een bom is vol met bloemen en hij geen frisheid bevat. Wel vind ik hem geschikt voor meerdere paletten en voorkeuren en over het algemeen kan ik hem ook beschrijven als bijzonder en harmonieus.

Roberto Cavalli Paradiso Assoluto Eau de Parfum 30 ml Є 49,94
Roberto Cavalli Paradiso Assoluto Eau de Parfum 50 ml Є 71,06
Roberto Cavalli Paradiso Assoluto Eau de Parfum 75 ml Є 92,17

Zit er een geur bij die jij zou willen besnuffelen?

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die allen zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.