Oh jongens toch, wat was deze taart geweldig lekker! Ik was een tijdje geleden jarig en Sanne besloot om mij een prachtige, heerlijk en geweldig mooie taart te geven tijdens mijn feestje. En aangezien Sanne, als goed beste vriendin betaamt, weet hoeveel ik van chocolade houd.. maakte zij de Driedubbele Chocolade Taart! Alles, van onder tot boven, is chocolade. En vandaag deelt zij haar recept!

Sanne van Sanne Schrijft Stukjes

Ik wil al heel lang een taart als deze maken, zo’n over the top chocoladetaart. Dat is natuurlijk niet iets wat je even voor de lol maakt, er moet wel een gelegenheid voor zijn (vind ik dan). Nou mocht het toevallig zo zijn dat Elise haar verjaardag vierde rond de tijd dat ik weer wat zou gaan bakken voor Elisejoanne.nl, dus haar feestje was de perfecte gelegenheid voor een driedubbele extravagante chocoladetaart!

Ingrediënten

Cake
270g boter, op kamertemperatuur
225g suiker
4,5 eieren
1tl vanille extract
250g bloem
3el cacaopoeder
1,5el bakpoeder
Snuf zout
3el melk

Botercrème
250g boter, op kamertemperatuur
65g cacaopoeder
325g poedersuiker
40ml melk

Decoratie
75g pure chocolade
75ml slagroom
Snickers, Maltesers, Kinder, KinderBueno, etc…
Kleine satéprikkers

Bereidingswijze

Sanne's Baksels - Driedubbele Chocolade (mijn verjaardags)Taart!

Cakes
1. Vet drie bakblikken met een diameter van 20cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C. (Je kan natuurlijk ook gewoon eerst bakken, bakvorm schoonmaken, beslag er in doen en weer afbakken).
2. Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix tot alles is opgenomen.
3. Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en snuf zout in een kom en roer even door. Voeg dit vervolgens toe aan het natte mengsel. Mix tot je een mooi beslag hebt.
4. Voeg als laatste de melk toe en mix weer even door.
5. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak ze een voor een af. Ongeveer 25 tot 30 minuten. Als een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze gaar.
6. Laat ze eerst in de vorm 5 minuten afkoelen en stort ze vervolgens op een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

Botercrème
1. Doe de boter in een kom en mix de boter zo’n 5 minuten lang op hoge snelheid luchtig.
2. Voeg dan de cacaopoeder toe en mix tot dit is opgenomen.
3. Voeg dan de melk en poedersuiker om en om en beetje voor beetje toe, tot je een mooie stevige botercrème hebt.

Sanne's Baksels - Driedubbele Chocolade (mijn verjaardags)Taart!

Opbouwen
1. Besmeer de bovenkant van een van de cakes met botercrème en leg een andere cake er bovenop. Herhaal dit nog twee keer.
2. Smeer de cake ook aan de zijkant helemaal af en probeer alles zo strak mogelijk te krijgen. Zet de cake in de koelkast.
3. Hak de pure chocolade fijn en giet de slagroom in een steelpannetje. Verwarm tot het bijna kookt.
4. Giet de warme slagroom over de chocolade en laat dit 5 minuten staan. Roer vervolgens goed door tot je een dikke chocoladesaus krijgt. Laat dit minstens 20 minuten op het aanrecht afkoelen (niet in de koelkast!).
5. Haal de taart uit de koelkast. Breng met een theelepeltje een beetje ganache (het chocolademengsel) aan op de rand van de cake en duw het voorzichtig over de rand van de taart, zodat het gaat druppelen.
6. Breng vervolgens ganache aan op het midden van de taart en verdeel dit over de hele bovenkant.

Sanne's Baksels - Driedubbele Chocolade (mijn verjaardags)Taart!

Sanne's Baksels - Driedubbele Chocolade (mijn verjaardags)Taart!

Sanne's Baksels - Driedubbele Chocolade (mijn verjaardags)Taart!

7. Maak nu de taart af. Decoreer de bovenkant van de taart met de chocolaatjes.
8. Snij mini Snickers en Kinder repen in allerlei verschillende formaten, breek KinderBueno repen af op verschillende lengtes en maak er een mooi tafereel van. De repen blijven zo rechtop staan doordat ik er heel voorzichtig satéprikkers in heb gestoken en dat weer in de cake heb gestoken. Leef je uit!

Liefs,

Sanne & Elise Joanne